Nea Radio

Røros, Os og Holtålen intensiverer samarbeidet

Formannskapet i Holtålen. Foto: Per Magne Moan

Formannskapet i Holtålen behandlet tirsdag forslag til ny samarbeidsavtale.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2017 kl 11:17

I forbindelse med kommunereformen brukte de tre kommunene tildels store ressurser på å se på både alternativet sammenslåing og et mer utvidet samarbeid. Ved folkeavstemning i Os og Holtålen sa innbyggerne nei til kommunesammenslåing.

Etter folkeavstemningen ble det startet et arbeid med å aktivisere den samarbeidsavtalen kommunen hadde vedtatt som et alternativ til sammenslåing. Rådmannen Marius Jermstad skriver i saksbehandlinga at det relativt raskt ble klart at det var utfordringer med å gå videre med avtalen, uten ytterligere avklaringer. Den viktigste avklaringen virket å være prinsipper for kostnadsdeling.

Det eksisterer i dag flere samarbeidsavtaler mellom de tre kommunene, enten alle tre eller mellom to av kommunene, der kostnadsfordelingen er ulik fra avtale til avtale.

Dersom kommunene skal aktivisere vedtatt samarbeidsavtale, må det legges en del prinsipper til grunn. En forutsetter at vertskommuneansvaret fordeles noenlunde jevn mellom kommune, selvsagt basert på kommunestørrelsen, 60 prosent av aktiviteten i Røros, 20 prosent i Os og Holtålen målt etter antall årsverk knyttet til samarbeidet.

I rådmannens forslag til vedtak heter det blant annet:

– For alle eksisterende samarbeidstiltak mellom de tre kommunen nyttes en kostnadsfordeling med 40 prosent fast og 60 prosent etter folketall fra og med 01.01.2019.

– Alle nye samarbeidstiltak skal baseres på samme kostnadsfordeling

– Samarbeid om Barnevern og IMA innfases over 3 år med virkning fra og med 01.01.2019 med 1/3 hvert år.

– Samarbeidsordningene styres av en styringsgruppe bestående av formannskapene i de 3 kommunene. Fra og med 2020 reduseres styringsgruppen til ordførere og 1 representant fra opposisjonen.

Det daglige ansvaret for eksisterende og nye samarbeidstiltak, samt for utviklingsprosjekter mm der det er formålstjeneslig at kommunene samarbeider legges til en arbeidsgruppe bestående av rådmenn i de 3 kommunene.

Det engasjeres en sekretæriatssressurs som kostnadsfordeles i henhold til overordnet kostnadsnøkkel (40/60).

Innstillingen ble enstemmig vedtatt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...