Nea Radio

Fortsatt forsterkede smitteverntiltak:

Røros opphever midlertidige tiltak

Røros kommune opphever midlertidig forskrift om smittevern fra søndag klokken 12.00. Foto: Røros kommune

Røros opphever midlertidig forskrift om forsterket smittevern den 23.05.21 kl. 12.00.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros kommune er glad for at det i løpet av den siste uken har lyktes å skape en bedre oversikt over smitteutbruddet i Nord-Østerdal. Den regionale smittesituasjonen er fortsatt alvorlig og ustabil, men i samråd med FHI og Statsforvalteren i Trøndelag forlenges likevel ikke «Midlertidig forskrift om forsterket smittevern i Røros». Forskriften utløper fra og med søndag den 23.05.2021 kl. 12.00, skriver kommunen i en pressemelding.

Dette gjør vi fordi Røros kun har 3 bekreftet smittede, nesten alle nærkontakter i Røros er sjekket ut av saken og fordi det er bedre oversikt over smittesituasjonen i Os kommune. Med dette håndteres smitteverntiltakene igjen av kriseledelsen i Røros under ledelse av kommunedirektøren.

Vi følger fortsatt det pågående smitteutbruddet med årvåkent blikk. Både Statsforvalteren i Trøndelag og kriseledelsen i Røros er også urolige for den generelle utviklingen i smittesituasjonen i Trøndelag og nasjonalt. Med opphevelsen av forskriften er det de nasjonale retningslinjene og regjeringens gjenåpningsplan som gjelder – også for Røros kommune. Kriseledelsen vurderer det likevel som nødvendig å opprettholde flere sterke anbefalinger om forsterket smittevern i Røros.

Sterke anbefalinger fra kriseledelsen i Røros til den 31.05.
På tross av at Norge går over på trinn 2 i gjenåpningsplanen, med lettelser i de nasjonale retningslinjene, er det viktig at innbyggere i Røros forholder seg til følgende:Unngå reiser på tvers av kommunegrenser

– Unngå reiser på tvers av kommunegrenser
– Arrangementer bør kun gjennomføres med kommunens egne innbyggere
– Bruk hjemmekontor der dette er praktisk mulig
– Ha fortsatt få nærkontakter
– Vi anbefaler alle å bruke munnbind på offentlige steder, der det er vanskelig å holde to meter avstand til andre. Rådet gjelder både innbyggere og besøkende i Røros.

Skoler og barnehager
Skoler og barnehager driftes på gult nivå frem til den 01.06. Dette på tross av at det i gjenåpningsplanen fra den 27.05., åpnes for muligheten til å innføre grønt nivå etter lokale vurderinger.

Vi minner om at kommunene Tynset, Alvdal, Tolga og Os fortsatt har forskriftsfestet forsterket smittevern.

Råd om testing
For at vi sammen skal stoppe viruset er det svært viktig at vi alle tar en test – selv ved lette symptomer i luftveiene. Selv om du tenker at det er allergi eller en lett forkjølelse ber vi om at du bestiller en koronatest.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...