Nea Radio

Følger nasjonale føringer:

Røros innfører sjenkeforbud

Blant de nye nasjonale smittetiltakene som kom mandag, var forbud mot skjenking, og i tillegg en klar oppfordring om tiltak for å unngå trengsel i butikker og på kjøpesenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er innført et nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer. Dette forbudet vil også gjelde i Røros kommune, foreløpig i to uker med virkning fra den 4. januar.

Avstand i butikker

Myndighetene anbefaler også at alle kjøpesentre og butikker innfører antallsbegrensning slik at det er mulig å holde tilstrekkelig avstand. I tillegg bør butikker og kjøpesentre ha adgangskontroll som sikrer at maksimalt antall kunder ikke overskrides.

Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes både antallbegrensninger og adgangskontroll.

Godt rustet

Røros kommunen melder tirsdag at handelsbedriftene på Røros har allerede hatt god erfaring med slike tiltak gjennom “Jul på Røros”, og har et godt grunnlag for å videreføre tilsvarende tiltak.

– Befolkninga på Røros er også flinke til å følge tiltakene som butikkene legger til rette for, skriver kommunen.

De to neste ukene er det viktig at man:

- holder avstand i butikken

- bruker håndsprit både på vei inn og ut av butikken

- unngår trengsel – for eksempel legge handleturen til tider der det er færre kunder i butikken

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...