Nea Radio

Røros Høyre ønsker seg julegave fra Holtålen og Os

– Den beste julegaven vi kunne fått i Røros kommune er at Holtålen og Os tar opp igjen saken om kommunesammenslåing, mente Mona Slettum. Foto: Nils Kåre Nesvold

Mona Slettum fra Røros Høyre kom i kommunestyret torsdag med en klar oppfordring til Os og Holtålen. – Den beste julegaven vi kunne fått i Røros kommune er at dere tar opp igjen saken om kommunesammenslåing.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2017 kl 19:45

Kommunestyret i Røros behandlet torsdag forslag til ny samarbeidsavtale med Os og Holtålen og vedtok til slutt forslaget til ny avtale.

I forbindelse med kommunereformen brukte de tre kommunene til dels store ressurser for å se på både sammenslåing og et mer utvidet samarbeid. Ved folkeavstemningen sa innbyggerne i Os og Holtålen nei til kommunesammenslåing.

Etter dette startet arbeidet med å aktivere samarbeidsavtalen kommunen hadde vedtatt som et alternativ til sammenslåing. Rådmann Bernt Tennstrand skriver i saksutredningen at det raskt ble klart at det var utfordringer med å gå videre med dette uten ytterligere avklaringer. Det viktigste har vært å avklare prinsippene for kostnadsdeling, og det må legges en del prinsipper til grunn.

Vertskommuneansvaret må fordeles jevnt

Røros forutsetter at vertskommuneansvaret fordeles noenlunde jevnt mellom kommune, selvsagt basert på kommunestørrelsen (60 prosent av aktiviteten i Røros, 20 prosent i Os og 20 prosent i Holtålen målt etter antall årsverk knyttet til samarbeidet). .

Ta opp igjen kommunesammenslåing!

Høyres Mona Slettum kom med en klar oppfordring til nabokommunene Os og Holtålen.

– Interkommunalt samarbeid er vanskelig og nødvendig. Den beste julegaven vi kunne fått i Røros kommune er at dere tar opp igjen saken om kommunesammenslåing.

Slettum ba om at dette protokollføres.

Vedtaket

Kommunestyret gjorde følgende enstemmige vedtak:

1. Inngått samarbeidsavtale mellom Røros, Os og Holtålen kommune pkt. 8 B endres til:

  • For alle eksisterende samarbeidstiltak mellom de tre kommunen nyttes en kostnadsfordeling med 40 % fast og 60 % etter folketall f.o.m. 01.01.2019.
  • Alle nye samarbeidstiltak skal baseres på samme kostnadsfordeling.
  • Samarbeid om Barnevern og IMA innfases over 3 år med virkning f.o.m. 01.01.2019 med 1/3 hvert år.
  • Ved rent tjenestesalg fra en kommune til en annen regnes selvkost lønn + 20 %
  • For 4. parts kommuner som deltar regnes fordelt kostnad + 20 %
  • Det beregnes hverken vertskommunepåslag eller indirekte kostnader på noen tjenester som omfattes av avtalen eller tjenestekjøp.

2. Avtalens pkt. 6 endres slik: Samarbeidsordningene styres av en styringsgruppe bestående av formannskapene i de 3 kommunene. F.o.m. 2020 reduseres styringsgruppen til ordførere og 1 representant fra opposisjonen. Det daglige ansvaret for eksisterende og nye samarbeidstiltak, samt for utviklingsprosjekter m.m. der det er formålstjeneslig at kommunene samarbeider, legges det til en arbeidsgruppe bestående av rådmenn i de 3 kommunene. Når nye samarbeidsordninger som omfatter ansatte drøftes, skal arbeidsgruppen styrkes med tillitsvalgte fra de tre kommunene. Det engasjeres en sekretariatsressurs som kostnadsfordeles iht. overordnet kostnadsnøkkel (40/60).

3. Formannskapet uttrykker bekymring for finansiering av IMA og forutsetter at alle parter forholder seg lojalt til den fremlagte avtalen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...