Nea Radio

Historisk:

Valgt inn i AUFs landsstyre

Inn i landsstyret: Ivar Østby fra Røros AUF. Foto: Tore Østby

Ivar Østby har som første rørosing noen sinne blitt valgt inn i AUFs landsstyre. 20-åringen er svært takknemlig for muligheten, og lover samtidig å kjempe distriktets sak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2020 kl 18:31

– Det er en voldsom opplevelse. Det å kunne representere ikke bare Røros sånn som jeg alltid prøver å gjøre, men også å representere et helt Trøndelag – er en utrolig stor gave og et stort ansvar. Og noe jeg tar med veldig stor glede, men også med veldig, veldig høy seriøsitet, forteller Østby til Nea Radio.

Landsstyret i AUF er organisasjonens høyeste organ mellom landsmøtene. Hvert fylkeslag har to representanter. En av disse er nå altså en ung herremann fra Røros. En herremann som ikke er i tvil om hvilken sak han vil løfte frem først.

– Det er retten til et hjem. Det er AUF i Trøndelags politikk, og noe vi vil ta med oss på landsmøtene. Men det viser også en nødvendighet som jeg mener vi ser både i by, men også spesielt i distriktet. Der det er krav på flere boliger, og for ungdom som har lyst til å flytte inn i lavkostnadsløsninger, men som ikke har muligheten fordi det bygges ikke. Så å kjempe for at ingen skal være hjemløse i Norge og for at folk skal ha muligheten til å bo der de ønsker – det er veldig viktig for meg, og noe jeg kommer til å kjempe veldig for i landsstyret, konstaterer han.

Stolt ordfører

Ser muligheter: Rørosordfører Isak Veierud Busch (Ap) bedyrer at han har tenkt å benytte seg av at Røros nå har fått en representant i AUFs landsstyre. Foto: Per Magne Moan

Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch fra Arbeiderpartiet, er veldig godt fornøyd med å ha fått en ung partifelle inn i landsstyret til Norges største ungdomsparti.

– Jeg syns det er veldig stas. Jeg tror faktisk ikke det har vært en AUF-er fra Røros i landsstyret noen gang. Jeg tror Ivar er den første. Det er klart at når han får en en sånn kanal inn til et sånt organ i landets største ungdomsparti – det er viktig, forteller Busch, og fortsetter:

– Ivar er en kar som snakker distriktene sin sak, og det trenger vi virkelig i Arbeiderpartiet i de høye organene også.

Røros-ordføreren er tydelig på at han mener Arbeiderpartiet per i dag har for få representanter fra distriktene i de mest høytstående partiorganene.

– Ja. Jeg synes faktisk det. Jeg ønsker meg at Arbeiderpartiet tar en dreining i retning mer distriktspolitikk, og jeg tror at å få inn folk som snakker distriktenes sak i sentrale organer er nøkkelen til å lykkes med det, innrømmer Busch.

Han er ikke i tvil om at han akter å bruke kanalen Røros-regionen nå får inn i AUFs landsstyre.

– Det har jeg store planer om, ja!

Hør hele intervjuet med Ivar Østby og Isak Busch her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...