Nea Radio

Utfordringer med fastleger i Røros kommune

Kjell Magnus Krog stiller spørsmål til AP om valget av varaordfører. Foto: Høyre.no

Kjell Mangus Krog (H) oppfordrer Arbeiderpartiet og flertallet om å endre beslutninga om å velge fastlege Hilde Fjorden (Ap) til stedfortredende varaordfører på nytt grunnet fastlegekrisen ved Røros Legesenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Vi i Høyre er som de fleste opptatt av at kommunens innbyggere blir godt ivaretatt av den kommunale helsetjenesten, og får et tilfredsstillende og trygt helsetilbud som man har krav på.

Det har i den siste tiden vært spesielt fokus på utfordringer med å skaffe fastleger i kommunehelsetjenesten i Røros kommune.

I den forbindelse ønsker jeg å henlede oppmerksomheten til vedtak i kommunestyret 27.05.2021, sak 42/21 Søknad om fritak for politiske verv-permisjon.

Som stedfortredende varaordfører for perioden 15.09.-28.12.21 ble Hilde Fjorden foreslått av AP sin representant Oskar T. Lindstad.

Som motkandidat ble SPs Guri Heggem foreslått.

Hilde Fjorden ble valgt mot Høyre, SP, Røroslista og Venstres stemmer.

Mindretallets kandidat ble ikke foreslått fordi man ikke hadde tillit til AP sin kandidats kompetanse og egnethet for varaordførerjobben.

Bakgrunnen var at vi allerede da så de utfordringer vi ville kunne få med henhold til bemanning av fastlegestillinger i kommunen.

I debatten ble det stilt spørsmål om det var hensiktsmessig og forsvarlig å velge en av kommunens fastleger til denne jobben. Valget ville medføre at vedkommende måtte redusere sin stilling som lege. Til informasjon var vedkommende fratrådt ved behandling av saken.

Fra AP sin forslagsstiller ble det tatt forbehold om at valget var under forutsetning av at det ble skaffet vikar for den forslåtte varaordføreren i perioden.

Så vidt jeg har erfart har det per dato ikke blitt ansatt slik legevikar.

For å sikre kommunens innbyggere tilstrekkelig bemanning av fastleger og samtidig gi våre allerede hardtarbeidende fastleger best mulige arbeidsvilkår, oppfordres AP og flertallet i Sak 42/21 i kommunestyret den 27.05, å se på den beslutning som ble tatt på nytt.

En annen varaordførerkandidat, som ikke er fastlege, ville uansett bidratt positivt til den situasjonen med mangel på fastleger som er i dag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...