Nea Radio

Kritisk til mangel på gang- og sykkelveier i Røros

Falunveien er en av de dårlige veistrekningene i Røros, og er dårlig utrustet hva gjelder gang- og sykkelvei. Foto: Privat

Veg og infrastruktur er blant Høyres viktigste kampsaker, og partiet mener fylkeskommunen må være villig til å prioritere mer penger til fylkesvei. Onsdag var to av Høyres fylkestingskandidater på Røros for å se på noen av de dårlige veistrekningene som finnes i og omkring Bergstaden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2019 kl 21:34

Onsdag tok Høyres 2. og 3.-kandidat til fylkestingsvalget i høst, Henrik Kierulf og Ingvill Dalseg, turen til Røros. I løpet av turen skulle de få med seg premieren av Elden, se på dårlige veistrekninger i området og møte noe av hverdagen i reiselivsbransjen.

Uvanlig start på dagen

Onsdag morgen startet noe uvanlig for de to fylkespolitikerne, da de fikk prøve seg som resepsjonist og i frokostserveringen på Røros Hotell. De forteller at reiselivsnæringen er viktig for Høyres politikk, og at det var interessant å få komme på innsiden av bransjen. Samt at de fikk møte folkene som har dette som sin hverdag, og ikke bare de daglige lederne slik som de vanligvis gjør under bedriftsbesøk. Restaurant og matfag som er en sentral og viktig bit av reiselivsbransjen sliter mer og mer med rekrutteringen, og disse linjene blir lagt ned en etter en ved skoler over hele landet.

- Rekrutteringen kan bli bedre om det gjøres grep hvor samarbeidet mellom skoler og reiselivsbransjen forsterkes ytterligere, sier Henrik Kierulf.

Dårlige veier både i og til Røros

Noe av hovedformålet ved de to kandidatenes tur til Røros var å se på veien fra Støren til Røros. Samtidig som de skulle ta en inspeksjonsrunde både på Falunveien og i An-Magrittveien på Røros. Dalseg påpeker at ferden på fylkesvei 30 fra Støren til Røros til tider var en skremmende opplevelse, og de så godt som lover at Høyre skal prioritere denne veien. Når dette kan skje, er det vanskelig å si noe om, men de er ikke i tvil om at denne veien må prioriteres blant mange fylkesveier som også sliter med det samme dårlige vedlikeholdet.

Hvorfor gang- og sykkelveien på Falunveien slutter like ved Rema-butikken ovenfor Slagghaugan er vanskelig å si noe om, og de stiller seg kritisk til at 112 km med vei i Røros kommune bare har fem kilometer med gang- og sykkelvei.

Høyre er åpen for et "spleiselag" hvor kommune og fylkeskommune går sammen for å få utbedret Falunveien og An-Magrittveien. Samtidig som de da kan gjøre disse sikrere for myke trafikanter.

Hør intervjuet med Henrik Kierulf og Ingvill Dalseg fra Høyre i avspilleren under.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...