Nea Radio

Smittet av Alfa-varianten:

Totalt seks personer smitta på Røros

Teststasjonen i Ålen Foto: Ola Dragmyrhaug

Smittede i Røros kommune, som er tilknytta smitteutbruddet i Holtålen, har fått påvist Alfa-varianten. Totalt er seks personer smitta i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Antall smittede i Røros kommune torsdag kveld er fortsatt seks personer. Vi har mottatt mange testsvar i dag, og alle er så langt negative. Det er oppløftende. Men vi venter fortsatt noen viktige prøvesvar. Det betyr at situasjonen er noe mer avklart, men Røros er fortsatt sårbar, skriver Røros kommune i en pressemelding torsdag kveld.

Torsdag var 170 personer testa i kommunen, og d e nærmeste dagene vil gi viktige svar for smittesituasjonen i kommunen.
Det er bekreftet at de smittede knyttet til utbruddet i Holtålen er smittet av Alfa–varianten.

- Vi venter fortsatt på svar om de smittede på Kaffestuggu er smittet av samme variant.

Arrangement de nærmeste dagene

Kriseledelsen i kommunen har hatt møte torsdag ettermiddag der blant annet alle arrangementer de nærmeste dagene er blitt vurdert. De er i tett dialog med Handelsstandsforeningen om Nattåpent på Røros, som skal gå av stabelen fredag kveld. På bakgrunn av testsvarene som foreligger så langt, ser ikke kriseledelsen at det er grunnlag for å anbefale en avlysning av arrangementet, men arrangøren har fått tydelige anbefalinger om noen justeringer av programmet i tillegg til ekstra fokus på smittevern.

- Vi oppfordrer folk til å være flinke til å følge smittevernrådene. Kriseledelsen anbefaler sterkt at alle til en hver tid bruker munnbind innendørs på offentlig sted bortsett fra når man spiser eller drikker. Utendørs gjelder de nasjonale rådene, og munnbind skal brukes der du ikke kan overholde 1 meter. I gata der mange samles er dette ekstra viktig.

Øvrige arrangement som er planlagt i helga gjennomføres også. Alle arrangører har fått anbefalinger fra kriseledelsen knyttet til smittevern.

En god jobb

Kommunen sier de setter stor pris på at innbyggerne og besøkende gjør en god jobb sammen i dugnaden mot smitte.

- Jobben ansatte på Kaffestuggu har gjort både før smitten ble oppdaget og hele veien etterpå har bidratt til at vi har kunnet jobbe raskt og omfattende med smittesporing.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...