Nea Radio

Ålbyggen på Rosenborg

RBK-SPILLER: Ina Lundereng Vårhus er endelig i gang for Rosenborg Foto: Marius Haugan Lillegjære

Etter måneder i uvisshet var det sist fredag omsider sesongstart for Rosenborg Kvinner. Midtstopper og ålbygg Ina Lundereng Vårhus er svært optimistisk vedrørende framtida i svart og hvitt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det har vært lang ventetid, verdens lengste oppkjøring. Så det å endelig få unnagjort første kamp var veldig godt, sier Ina Lundereng Vårhus til Nea Radio.

Det har gått et par dager siden 1-1-kampen mot regjerende seriemester LSK, og vi treffer Ina på Koteng Arena. Dette var hennes og lagets første offisielle kamp som RBK Kvinner, etter navnebyttet fra Trondheims-Ørn. Vårhus spilte hele kampen på stopperplass.

Jobb på kampdag

De fleste spillerne på laget har jobb eller studier i tillegg til å være fotballspillere på toppnivå, deriblant Ina. Men noe er på gang, og klubben har signert sine første heltidsspillere.

– Det er klart det krever mer enn om man kun skal fokusere på fotball. Men jeg tror det gir noen positive virkninger også, fordi det er viktig å ha andre ting å tenke på. Fotballkarrieren er bare frem til en viss alder, sier hun, før hun legger til:

– Men så klart man har lyst til å gjøre det meste ut av det, så optimalt så kunne man nok hatt litt bedre ressurser kun av å ha spilt fotball.

Hun forteller at det også på kampdag ble en tur på jobb først.

– Jeg var noen timer på jobb på fredagen, ja. Men den ble kortere enn den ville vært ellers. Fokus på kampen, forsikrer hun.

Store ambisjoner

Å bære Rosenborgnavnet medfører både større status og forventninger. Ina legger ikke skjul på at laget allerede i år forventer å kjempe i toppen av serien.

– Vi har snakket litt om det. Klubben har veldig lyst til å komme tilbake til storhetstida. Det er det man kjemper mot, men det er et mer langsiktig mål. Så akkurat i år ser vi for oss å skulle kjempe om topp fire.

Bidrar til anerkjennelsen

Etter navnebyttet har oppmerksomheten og trykket rundt klubben økt betraktelig. Ina håper at det på sikt kan føre til at også jenter kan leve av å oppnå proffdrømmen.

– Jeg tror det er med på å bidra til den anerkjennelsen til jente- og kvinnespillere slik at man faktisk på sikt kan leve av drømmen sin. Rosenborg er en veldig stor merkevare – alle i Norge vet hva det betyr og innebærer. Så det bør gi økt inspirasjon, absolutt!

Hør hele intervjuet med Ina her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...