ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Siste klippeoppdrag for ordføreren

SNORKLIPPING: Ordfører Jan Håvard Refsethås erklærer motocrossbanen i Haltdalen for offisielt åpnet. Foto: Per Magne Moan

Jan Håvard åpnet motocrossbanen i Haltdalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2019 kl 23:23

Lørdag var det offisiell åpning av motocrossbanen i Løvåsen i Haltdalen.

Samtidig gikk det aller første stevnet av stabelen i anlegget, Midt-Norsk Mesterskap i Motocross.

Rundt 230 startende vitner om stor interesse for både banen og sporten.

I tillegg til deltagerne var det også støtteapparat, fans og publikum - noe som bidro til å gi helga en god ramme.

Artikkelen fortsetter under bildet

GODE TILBAKEMELDINGER: Utøverne er godt fornøyd med den nye banen. Foto: Per Magne Moan

Ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås, hadde fått oppdraget med å klippe snora og erklære anlegget for offisielt åpnet. Han er tidligere yrkesmilitær og sa i sin åpningstale at han flere ganger har overnattet inne på det som i dag utgjør selve crossbanen, da dette var et militært område som tilhørte HV-senteret.

Refsethås er inne i sin andre og siste periode som ordfører og han kunne opplyse at dette nok var siste klippe-snor-oppdraget med ordførerkjedet rundt halsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

Under åpningsarrangementet ble flere samarbeidpartnere trukket fram som viktige årsaker til at man har lykkes med anlegget. Steinar Trondsethås fra styret i motorsportsenteret sa at uten all denne hjelpen, ville det vært umulig å realisere ideen om et slikt anlegg.

Han trakk fram spesielt Haltdalen Sparebank og Statskog som utrolig hjelpsomme i prosessen, i tillegg til flere andre virksomheter og privatpersoner.

Artikkelen fortsetter under bildet

LANGE HOPP: Det er massevis av utfordringer langs banen, noe som blant annet gir spektakulære hopp. Foto: Per Magne Moan

På åpningsdagen var det mye folk og Nea Radios Sommerpatrulje fikk bare så vidt lurt seg til en parkeringsplass inne på den 16 mål store depot-tomta.

Denne ble utarbeidet av tyske soldater under fjorårets Trident Juncture-øvelse, og gjør fasilitetene rundt motocrossbanen svært gode. Her er det godt drenert, og det meste av infrastruktur på plass.

Nea Radio fikk en prat med leder i Haltdalen Motorsportsenter Stein Ove Bogholm:

Nøkkelord

ANNONSE