Nea Radio

Vigelpiken opp:

Revansj for Dille Andersen

Starten går: Det var til sammen 24 startende i konkurranseklassen og 40 i trimklassen. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Bare en uke siden Espen Røistad vant Hessjøen rundt foran Eivind Dille Andersen, var det igjen de to det skulle stå imellom under Vigelpiken opp lørdag. Denne gangen var det Dille som var den sterkeste.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dille Andersen vant på tida 45:12, mens Espen Røistad kom til toppen som andremann på 46:00. Løpet opp til Vigelpiken på 1361 m.o.h. var, ifølge vinneren, en skikkelig kraftprøve.

– De to siste kilometerne tror jeg nesten ikke en kan forberede seg på. For de er tunge, altså, for å si det sånn, konstaterer Dille Andersen.

Espen Røistad var full av lovord om konkurrenten og kameraten.

– Han ble litt for sterk for meg i dag. Men det er ikke annet å forvente heller. Jeg mener jo at han er kanskje regionens beste motbakkeløper, så jeg er godt fornøyd med å komme i mål innen minuttet bak ham. All ære til Eivind, skryter Røistad.

– Da må jeg bare hive ballen tilbake og si at han er kanskje regionens beste nedover, kvitterer Dille tilbake.

Tiebreak neste?

Nå har altså gutta én seier hver. Det er som de sier: Røistad er best nedover, Dille er best oppover. Så hvordan avgjøre hvem som blir best totalt?

– Det må være noe flatt da, tenker jeg, sier Røistad.

– Vi må nok stille på noen litt større løp litt senere, tenker jeg. Noe halvmaraton eller 10-kilometer. Vi har stilt på 10-kilometersløp, og da ble jeg slått av Espen. Men jeg tror det kan bli litt jevnere hvis vi springer litt lengre, sier Dille før han også innrømmer at han ikke har hastverk med det:

– Men samtidig så er jeg litt fornøyd med å få siste stikket her også, jeg da. Så det kan gå til 2021 før vi stiller på et løp igjen egentlig, så har jeg denne her gjennom vinteren.

Dagens vinnere: Ingeborg Nordaune og Eivind Dille Andersen Foto: Marius Haugan Lillegjære

Nordaune best igjen

I dameklassen ble det nøyaktig samme vinner som under Hessjøen rundt. Ingeborg Nordaune løp opp til Vigelpiken på 52:25, over ti minutter raskere enn nest beste kvinne. Tiden var sågar blant de ti beste totalt. Hun var enig i at det var et veldig tøft, men morsomt løp.

– Det var et tungt løp. Jeg er dårligere i motbakke. Jeg trener sjeldent det, for jeg har en fot som ikke tåler det helt. Men det gikk bra i dag, sier hun.

Etter en lang periode med skadeproblemer, føler løpeprinsessa fra Ålen at det endelig er i ferd med å bedre seg.

– Ja, jeg føler det. Jeg er bare redd det skal komme noe tilbake igjen. Men en får bare krysse fingrene og prøve å trene litt smart. Være flink til å høre på treneren, konstaterer Nordaune, som gjerne kommer tilbake igjen neste år.

Hør intervjuene med Eivind Dille Andersen, Espen Røistad og Ingeborg Nordaune, samt løpsleder Rune Johnsen under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...