ANNONSE
Annonse
Nea Radio

NM i snøkiting: – Spektakulære, fine svev

Edvard Andersen og Ola Eftang fra NTNUi kite arrangerer NM i snøkiting på favorittkitestedet Storwartz. Foto: Marit Langseth

Torsdag startet NM i snøkiting på Storwartz i Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi skal konkurrere innenfor race, free style og big air, og det er vel det største NM-et i snøkiting jeg kan huske i mine ni år som kiter, forteller leder i NTNUi kite, Edvard Andersen.

76 personer er påmeldt til NM i snøkiting som foregår på Storwartz i Røros fra torsdag til søndag denne uka. Det er NTNUi kite som står som arrangører, og dette er første gang de arrangerer et NM.

– Det blir stort og kult! Vi visste ikke helt hva vi gikk til da det ble lyst ut, men vi bestemte oss for å søke, og så fikk vi det. Det har vært en god del jobb, og vi har erfart mye på den tiden, sier Ola Eftang, som er med på å arrangere norgesmesterskapet.

Favorittsted for kiting

Storwartz er ifølge kitegruppa ved NTNUi deres favorittsted for snøkiting.

– Vi er alle studenter i Trondheim, så det er perfekt for en helgetur. I tillegg er det et vindsikkert sted, og vi har mye plass å boltre oss på, sier Eftang.

For de som ønsker å få med seg NM, har de satt opp transport fra Røros sentrum til Storwartz. Andersen trekker spesielt frem konkurransen big air som verdt å få med seg.

– Big air er vel blitt den mest publikumsvennlige sporten, og vi er de første i Norge som innfører big air på snø i NM. Det er den konkurransen som har fått mest oppslutning, fordi den er mest ekstrem. Du har spektakulære, fine svev, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

–Vanvittig mye jobb

På spørsmål om det frister å arrangere NM igjen, nøler de begge to.

– Det er vanvittig mye jobb, men når vi ser, forhåpentligvis, at arrangementet går etter planen og man får den gleden man har jaktet på gjennom flere måneder, så vil det friste å gjøre det igjen. Men det er mange arbeidstimer, så man må ta det med i betraktningen, sier Andersen.

– Det å arrangere noe på Røros er ganske unikt da, legger Eftang til.

– Edvard har sendt noen søknader for diverse tillatelser, og da skal det ikke mye til før det er i en avis for eksempel. Og de lokale støtter veldig opp under arrangementet og tenker «shit, dette er kult». Vi har arrangert noen småting i Trondheim før, og det er ikke snakk om samme giverviljen da. Så det er absolutt rosverdig.

Mer informasjon om NM i snøkiting finner du her.

ANNONSE