Nea Radio

Nea Radio

Klar for den 30. utgaven av Femundløpet

Jon Anders Kokkvoll er daglig leder for Femundløpet. Foto: Marit Langseth

Det er lenge siden det har vært så mange om seieren, mener daglig leder Jon Anders Kokkvoll.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er mange om beinet. Jeg tror ikke vi har hatt et så tøft konkurranseheat på F650 de siste fem-seks årene som vi har i år, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

Han trekker blant annet frem Robert Sørlie, som har deltatt på alle tretti Femundløp og har vunnet hele 12. ganger, Niklas Rogne, Ove Grytbakk, Thomas Wærner, Roar Kvilvang, og hans personlige favoritt (og sønn) Amund Kokkvoll.

– Det er mange som banker på dørene, sier Kokkvoll.

Femundløpet Wall of Fame

Femundløpet feirer 30 år i år, noe som vil bli markert med en offisiell åpning i Bergstadens Ziir torsdag kveld. Der vil det bli et innholdsrikt program, med musikk og ikke minst avsløring av hvem som skal opp på Femundløpet Wall of Fame.

– Det er fire personer som vil bli hedret for den innsatsen de har gjort for Femundløpet og langdistansesporten, sier Kokkvoll, som ikke vil avsløre hvem som skal opp på veggen.

Deretter vil det bli prosesjon ned Kjerkgata og nummerutdeling på Nilsenhjørnet.

– I tillegg vil våre frivillige på Røros få et foredrag av den nye naturmannen Jens Kvernmo, som kjører Femundløpet for første gang i år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jens Kvernmo kjørte hundeslede fra Finnmark og hjem til Ogndal i Trøndelag i tv-serien "Jens i villmarka". I år deltar han for første gang i Femundløpet. Bildet er fra tv-serien "Vinterdrømmen". Foto: Jens Kvernmo

Dokumentar om Medvandrerne

Petter Nyquist, også kjent som Petter Uteligger, kommer også til Femundløpet. Han skal lage en dokumentar om Medvandrerne, som er med som frivillige under løpet.

– Åtti medvandrere er på vei til Røros. Det er mennesker med rus og psykiske utfordringer, som bruker dette som energipåfyll, forteller Kokkvoll.

Nyquist følger Medvandrerne fra de går på bussen i Oslo, til Femundløpet er over. Medvandrerne skal være med å drifte Sjekkpunkt Røros og Sjekkpunkt Søvollen, og de skal selv drifte Sjekkpunkt Tufsingdalen, som i år heter Sjekkpunkt Tufsingdalen Medvandrerne.

– I fjor ga dette en boost for mange av dem, og noen av dem, jeg vet av to, fikk seg en wake up-call og bestemte seg for at livet skulle endres, og i år står de på startstreken for F450, sier Kokkvoll og fortsetter:

– Det rører en som har jobbet med forebygging i sin forhenværende yrkeskarriere.

Dokumentaren vil bli vist i løpet av 2019 på TV2, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

700 frivillige

Starten går fredag klokken 11 i Kjerkgata på Røros. Da starter F650-løperne og juniorløperne har show-start. Deretter vil F450-kjørerne starte klokken 17. For den som vil følge med på løpet er det flere muligheter for det.

– Løpet vil bli dekket av oss selv på femundlopet.no og på Facebook. I tillegg skal start, målgang og noen andre ting sendes på retten.no. Det er også mulig å følge løpet via gps, forteller Kokkvoll.

Femundløpet har inngått et femårig samarbeid med 2. og 3. klassen ved medier- og kommunikasjonslinja ved Charlottenlund videregående skole, som skal være med å dekke løpet på nett for femundlopet.no.

– Femundløpet er et puslespill i logistikk og planlegging. Vi er godt over 700 frivillige som stiller opp på de ulike sjekkpunktene, traseene, med løypekjøring, veterinærer og ja, you name it. Jeg er mektig imponert over den innsatsen de frivillige legger ned, sier Kokkvoll.

Nesten 1600 hunder og 140 spann står på startstreken i Femundløpet i år. Foto: Marit Langseth

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Ferie med mening

Ferie med mening

Ferie med mening arrangeres ved Unicare Røros for aller første gang, og torsdag mottok de en fin gave fra Luftkrigsskolen.

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

Det er omtrent 300 år siden de 10 000 svenske soldatene med general Armfeldt i spissen ble sendt mot Trondheim for å ta over Norge. Den gang ble et hundretall av soldatene sendt til Røros, og historien utspiller seg også i år igjen på Slegghaugan når den 25. utgaven av Elden settes opp.

Hvem savner denne?

Hvem savner denne?

Hund funnet ved Øyungsveien

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

Hærverk på politibil på Røros

Hærverk på politibil på Røros

Nå vil politiet ha tips fra publikum.

Siste nytt i Sport Vis flere

Helland herjet under comebacket

Helland herjet under comebacket

OPPDATERT: Avansementet var aldri i fare for Rosenborg som slo Linfield 6-0 sammenlagt i første kvalifiseringsrunde til Champions League.

Stas å arrangere Petanca Grand Prix i Stjørdal

Stas å arrangere Petanca Grand Prix i Stjørdal

Det lå an til en spennende og innholdsrik helg på Hegre gård i Hegra, da Petanca Grand Prix ble arrangert i Stjørdal for første gang

De utskjelte slo tilbake under RBK-lekestue

De utskjelte slo tilbake under RBK-lekestue

OPPDATERT: Hedenstad, Søderlund og Konradsen kjørte fullstendig lekestue med Viking.

Ny sykkelseier til Amund Solli

Ny sykkelseier til Amund Solli

Forrige lørdag vant han sykkelrittet Øyungen Rundt. Torsdag ble det seier i det 149 km lange ForbondeLoppet.

Klart for ForbondeLoppet

Klart for ForbondeLoppet

En intens og fantastisk sykkeluke i Funäsfjällen starter med den andre utgaven av ForbondeLoppet torsdag morgen.

Væktarstua Cup

Væktarstua Cup

Damelaget fra Røros og herrelaget fra Brekken ble årets vinnere av Væktarstua Cup.

Siste med #SportVis flere

Stas å arrangere Petanca Grand Prix i Stjørdal

Stas å arrangere Petanca Grand Prix i Stjørdal

Det lå an til en spennende og innholdsrik helg på Hegre gård i Hegra, da Petanca Grand Prix ble arrangert i Stjørdal for første gang

Bildegalleri: Amund og Andrea vant Øyungen Rundt

Bildegalleri: Amund og Andrea vant Øyungen Rundt

Se flere bilder fra sykkelrittet.

Bildegalleri: Øyungen Rundt

Bildegalleri: Øyungen Rundt

Se bilder her:

Siste med #FemundløpetVis flere

Tommel opp fra Mattilsynet

Tommel opp fra Mattilsynet

Mattilsynets inspeksjon av Femundløpet 2019 konkluderer at løpet var godt gjennomført og at det ikke er grunnlag for varslede eller fattede vedtak.

Vil gjøre endringer til neste år

Vil gjøre endringer til neste år

Deltakere, løypemannskap, sjekkpunktene, teknisk delegert fra Norges Hundekjørerforbund og Mattilsynet har evaluert årets Femundløp, med god respons. Likevel er det forventet flere endringer i neste års løp.

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Kjøsnes passerte Lars Monsen på siste etappe inn mot Røros.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...