Nea Radio

Avspark på Kirkhusmoen:

– Endelig!

Kirkhusmoen Arena Foto: Berit Kleven

Både spillere og trenere ar glade over å endelig kunne trene igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2020 kl 13:45

Fotballen, både på topp, nede i divisjonene og på aldersbestemte lag, begynner så smått å rulle igjen etter at sesongoppkjøringen er blitt kraftig forpurret av koronapandemien.

Men det er ikke fritt fram på treningene og forbundet har innført strenge restriksjoner på hvordan disse skal foregå.

Terje Moan er trener for Ålen G14 lag, som hadde sin første trening denne våren, mandag ettermiddag.

Han sier det er seks uker siden forrige trening, som var innendørs i Hovet. Han mener det er litt rart å endelig starter opp igjen.

– Det er en litt spesiell følelse for guttene som har gått rundt å gledet seg til å komme hit å sparke fotball, og så viser det seg at det kanskje ikke er så mye fotball, sier han og viser til restriksjonene som myndighetene har satt for å minske risikoen for smitte.

Hør intervju her:

Første trening

Bastian Grønli er en av spillerne på Ålens G14-lag som i flere uker har gått rundt og gledet seg til trening. Han sier det er godt å endelig være i gang igjen:

Kamper

Norges Fotballforbund kan ikke gi noe tydelig svar på når treningene kan normaliseres og når det kan spilles kamper igjen.

– Det er dessverre slik at det er full stopp på alle fotballkamper i hele Trøndelag. Selv om fotball neppe kan karakteriseres som en samfunnskritisk aktivitet så vet vi at fotball og idrett generelt betyr mye for folkehelsa både for store og små, sier daglig leder i NFF Trøndelag, Jan-Roar A. Saltvik i et skriv til fylkets ordførere.

Han sier forbundet følger situasjonen tett og at det de kommende ukene vil være jevnlige evalueringsmøter med klubbene. Det er etablert egne digitale erfaringsbaser hvor klubbene lærer av hverandre og blant annet får tilgang til videoksempler på god organisering og aktivitet. I tillegg brukes sosiale medier aktivt for å spre ideer og tips mellom klubbene.

Krav

Før klubbene har får åpne sine baner må de dokumentere overfor forbundet hvordan aktiviteten er tenkt planlagt og gjennomført.

Saltvik sier at klubblederne har vist en fantastisk innstilling til å mestre kravene og har på den måten bidratt til at barn og unge igjen kan være i fysisk aktivitet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...