ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ålen:

Amputert Hardhaus også i sommer

Lars Ingmar Nyhus (i midten) og co må vente helt til 2023 før det blir tre løp på tre dager igjen. Foto: Per Magner Moan

Det blir med Riasten Rundt denne gangen og.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Jeg hadde trua på at vi kunne arrangere tre løp på tre dager i år, men denne coviden henger i lenge og vi er avhengige av at starter planleggingen tidlig, sier initiativtager i Hardhaus, Lars Ingmar Nyhus.

Han sier at restriksjoner og sykdom i denne planleggingsfasen gjorde at det også denne sommeren blir kun ett løp - Riasten Rundt 30. juli.

– Vi er også litt usikre på gløden i funksjonærstaben. Nå har det vært to rolige år med kun et løp og det har gått veldig bra. Men vi vet ikke hvor mange det er som er ivrige på å drive dette videre. Dette trenger vi tid på å finne ut av.

Nyhus sier at i verste fall er resultatet av to sommere med koronarestriksjoner at man ikke klarer å arrangere flere tredagersløp.

– Det med å ha tre løp krever enormt med folk, men samtidig så har det vært artig å prøve det. Nå har vi har hatt det i tre år med tre løp og vi følte at vi hadde bygd det opp slik at vi i 2019 skulle fått kjørt det fullt ut. Så kom korona. Jeg føler at vi mangler, i alle fall ett år, til å kjøre fullt ut. Nå er dette kjent i hele Norge og vi savner de tre dagene selv om det er utrolig mye arbeid, sier han.

Signalene fra tidligere deltagere er entydige i at dette vil i allefall de ha tilbake.

– Gjennom hele vinteren har vi fått mange henvendelser om når og hvordan blir det, for jeg tror at skal de være i Trøndelag i tre dager så må de spikre dette tidlig. Dette er en del av ferien til mange. Så vi har fått mange spørsmål og det er mange som er skuffet over at det ikke ble tre løp.

Hør intervju her:

Nøkkelord

ANNONSE