Nea Radio

Ålen:

Selger sodd i bøtter og spann

SODDKOKING: Det kokes i 100 liters kjeler. Fra venstre: Hege Moan og Viviann Sollie. Foto: Per Magne Moan

Kaffekråa har stor suksess med oppskrifta til "Mor på Skjefte".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2021 kl 16:18

Etter et vanskelig år med restriksjoner, permisjoner og perioder med stengte lokaler, opplever Kaffekråa i Ålen nå at salg av sodd har blitt svært så populært.

Det er den gamle oppskriften til Helga og Arnulf Moan - det såkalte "Skjeftesoddet" som driverne av "Kråa", Viviann Sollie og Hege Moan, nå har tatt til nye høyder.

POPULÆR MATRETT: Soddet selges bokstavlig talt i bøtter og spann. Foto: Per Magne Moan

Kaffekråa ble etablert i 1992 og da virksomheten etter hvert utvidet til å gjelde catering, ble raskt soddet en del av sortementet.

Helga og Arnulf, som drev etablissementet Skjefte, var Heges besteforeldre, og de serverte Skjeftesodd ved store og små anledninger, både i sine egne selskapslokaler og som catering i hele fjellregionen.

Da barnebarnet startet i samme bransje, var derfor naturlig at hun etter hvert tok over stafettpinnen.

Tok av tvert

Fram til nå, har soddproduksjonen og salget foregått på bestilling og for det meste til større lag og arrangement. Men da ideen om å produsere i spann for salg ble realisert, tok det hele av.

Kundene kommer fra hele regionen, og det går virkelig unna.

– Vi koker 100 liter i slengen og i forrige uke solgte vi 300 liter og klarte ikke å dekke etterspørselen, sier Viviann og røper at de nå er i full gang med produksjonen til påske.

– Det er artig at det blir så godt mottatt, sier hun.

Koronaåret

Både Viviann og Hege sier soddsalget er med å bedre på situasjonen etter et heller dårlig koronaår, og framtidsutsiktene er gode.

– Signaler vi har fått viser at fram mot påske så er det mange som kommer til å kjøpe Ålbyggsodd i alle fall, sier Viviann og Hege.

Hør radiointervju her, der du blant annet får høre hvorfor produktet har fått navnet Ålbyggsodd:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...