Verdiskapning i lokalmat

Verdiskapning i lokalmat - Nytt fagskoletilbud på Røros Foto: Per Magne Moan

Nytt fagskoletilbud på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Med forbehold om godkjenning fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – NOKUT, starter et nytt fagskoletilbud opp på Røros 15. september. Søknadsfristen er 15.juni.

Hvorfor studere Verdiskaping i lokalmat?

Utdanningen har som mål å gi deltagerne flere ben å stå på som lokalmatsprodusent. – Et skritt nærmere svart belte i lokalmatproduksjon, skriver Røros kommune på sine nettsider.

– Her skal man få mulighet til å lære av pionerer innenfor feltet og utveksle erfaringer med likesinnede fra hele landet.

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for den som har jobbet i bransjen noen år, men som ikke har formell utdannelse. Med mer kunnskap øker bevissthet og stolthet. Fagskolen vil være med på å sikre videre utvikling av lokalmatbransjen i Norge.

Røros – midt i matfatet

Nettstedet lokalmatnorge.no skriver at de siste 20 årene så har Rørostraktene markert seg i produksjon og markedsføring av lokalmat. Flere bedrifter er etablert i de senere år, nesten uten unntak med utgangspunkt i ressurser fra egen gårdsdrift eller lokale råvarer. Gjennom målbevisst arbeid har Rørosmat SA med sine andelseiere, utviklet regionen til en av Norges ledende innenfor lokalmatproduksjon.

Lokalmatmiljøet vil være en naturlig del av undervisning i det nye fagskoletilbudet.

Fremveksten av produsenter har vært viktig for utvikling området som reiselivsmål. Rørosmat SA og Destinasjon Røros jobber tett for at lokalmat og reiseliv skal gå hånd i hånd. Lokale råvarer og produkt er en naturlig del av opplevelsen når en besøker regionen som turist og tilreisende.

I et område kjent for gruvedrift og kaldt klima, har bønder og produsenter fremmet og utviklet råvarer som vokser sakte og har rene smaker.

Gjennom studiene får du en gyllen anledning til å besøke småskalaprodusenter i Norges kanskje beste matregion. Du kan smake, se, lytte, lære og få inspirasjon til eget arbeid, skriver lokalmatnorge.no.

Ansvarlig for prosjektet er Kompetanseløft lokalmat – Reiseliv, Trondheim Fagskole.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Åpen brannstasjon lørdag

Åpen brannstasjon lørdag

Halvparten av oss har ikke tatt den viktige brannpraten. Lær mer lørdag. Da er det en åpen brannstasjon ikke langt fra der du bor!

212 kjøreforbud etter storkontroll av tungbiler i Midt-Norge

212 kjøreforbud etter storkontroll av tungbiler i Midt-Norge

Denne uka har over 80 tungbilkontrollører fra hele landet jobbet på skift og kontrollert et stort antall tungbiler.

Menneskeskapte klimaendringer?

Menneskeskapte klimaendringer?

- Det er imidlertid ingen tvil om at også menneskelig aktivitet påvirker klimaet, svarer Landbruks- og matminister Bård Hoksrud på spørsmål fra stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) om statsråden mener klimaendringene er menneskeskapte.

Styringsrenta opp - hva gjør de lokale bankene?

Styringsrenta opp - hva gjør de lokale bankene?

Even Kokkvoll i Rørosbanken vil verken bekrefte eller avkrefte om han følger sentralbanken.

”I wish” er elevenes egen høstkonsert

”I wish” er elevenes egen høstkonsert

3. og 4. Oktober er det duket for en heidundranes høstkonsert i Kimen Kulturhus, arrangert av elevene på musikklinja ved Ole Viig videregående skole i Stjørdal. Konserten skal hete ”I wish” og vil inneholde kjente og ukjente låter fra artister som Stevie Wonder, Pink Floyd og Sia, framført av eleven...

Skrinlegger flyplassutvidelse

Skrinlegger flyplassutvidelse

Avinor skrinlegger planene om utvidelse av Trondheim Lufthavn Værnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...