Nea Radio

Vauldalen selger ut fritidsleiligheter

SELGER LEILIGHETER: Meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros skal stå for salget av fritidsleilighetene. I midten eier og vertinne Jorid Skott Svendsen. Foto: Marit Manfredsdotter

Vauldalen Fjellhotell i samarbeid med entreprenøren Kjellmark AS skal bygge om og selge 12 fritidsleiligheter med hyttepreg på Vauldalen til rundt to millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2017 kl 23:45

Det ble kjent på en pressekonferanse lørdag ettermiddag. Dermed starter en ny epoke ved Vauldalen.

– Vi skal legge til rette for at den nye generasjonen på Vauldalen har muligheter inn i framtida, sier vertinne og eier Jorid Skott Svendsen.

Vauldalen Fjellhotell ble åpnet til påske i 1964 og gikk under navnet Vauldalen Turiststasjon. I 1963 ble Olav Skott kontaktet av daværende ordfører i Brekken kommune med spørsmål om det var mulig å gjøre noe for å skaffe arbeidsplasser til bygda, spesielt for kvinner.

Livlig grensehandel

Hotellet hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet med en blomstrende grensehandel og store utbygginger.

Da var det Jorids foreldre, Sollaug og Olav Skott, som drev anlegget. Jorid og hennes mann Ole Peder Svensen tok over i 1981, og nå står en ny generasjon klar for å overta.

– Vi kan være med og legge til rette slik at våre barn kan ha en mulighet inn i framtida, sier Jorid Skott Svendsen.

12 fritidsleiligheter

I dag har Vauldalen Fjellhotell sengekapasitet for nærmere hundre personer fordelt på 37 rom. 12 av rommene er leiligheter med plass til fire.

Vauldalen Fjellhotell ha inngått et samarbeid med Kjellmark AS om å bygge om 12 av leilighetene slik at de blir dobbelt så store og selge dem som selveierleiligheter. Leilighetene er tegnet av arkitektene ved Kjellmark AS.

– Vi stiller med en del tjenester i oppstartsfasen. Vi har satt som felles mål at 50 prosent av leilighetene skal selges før de bygges, sier daglig leder Trond Schjølberg til Nea Radio.

Inviterte bygdefolk og hyttenaboer

Planene ble presentert for bygdefolk, hyttenaboer og presse lørdag ettermiddag.

– Vi vil fortelle dette først til bygdefolket og hyttenaboene for å unngå spekulasjoner. Salget av fritidsleiligheter gjør vi for å utvikle Vauldalen videre og legge til rette for kommende generasjoner. Dette blir "gørspennende", sier Jorid Skott Svendsen.

Aktiv Eiendomsmegling Røros skal stå for salget av leilighetene.

– Dette virker veldig spennende, og vi gleder oss til å komme i gang. Vi tror etterspørselen etter denne type leiligheter er stor og at dette blir attraktive leiligheter. Én kjøpegruppe er de som er glad i storslagen natur og ser fordeler med å ha hotellet i nærheten, sier meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros.

Vi skal selge en pakke med muligheter for å opp- eller nedgradere leilighetene som man vil. Prisen vil variere fra 1,9 til 2,1 millioner kroner.

– Vi har folk på liste som er interessert, sier Jorid Skott Svendsen.

Planer om brukshestmuseum

Hennes mann Ole Peder Svendsen har også planer om å utvide anlegget på Vauldalen med et brukshestmuseum som skal stå klart i 2019. Det nye museet skal innredes i sokkeletasjen under konferanselokalene. Dette skal gjøres i samarbeid med Rørosmuseet.

(Hør intervju om planene for Vauldalen Fjellhotell i spalten til høyre)

FAMILIEN: Oda Mari, Vegard, Jorid, Ole Peder og Ann-Sofi Skott Svendsen. Foto: Kathrine Sørgård

FLOTT NATUR: – Folk som er opptatt av nærhet til naturen er en viktig kjøpegruppe av leiligheter på Vauldalen, mener meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros her sammen med eier og vertinne Jorid Skott Svendsen. Foto: Marit Manfredsdotter

GLEDER SEG: Både meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar og vertinne og eier Jorid Skott Svendsen gleder seg til salg og ombygging av leilighetene på Vauldalen. Foto: Marit Manfredsdotter

Fasade mot fjell. Foto: Tegning: Kjellmark AS

Fasade mot vei. Foto: Tegning: Kjellmark AS

Plantegning 1. etasje. Foto: Tegning: Kjellmark AS

Plantegning 2. etasje, hems. Foto: Tegning: Kjellmark AS

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...