Nea Radio

Blir ny rådmann i Røros

Kjersti Forbord Jensås har vært konstituert rådmann siden i høst. Foto: Marit Langseth

Etter hemmelig avstemning i kommunestyret ble det klart at Kjersti Forbord Jensås får tilbud om rådmann-jobben i Røros kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2019 kl 22:49

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å tilby Kjersti Forbord Jensås stillingen som rådmann. Det ble en skriftlig avstemning, hvor 21 representanter stemte for og fem stemte blank.

Forbord Jensås har vært konstituert rådmann i Røros kommune siden Bernt Tennstrand sluttet i høst.

– Hvordan blir det å gå fra å være konstituert rådmann til å være rådmann?

– Det er selvfølgelig en milepæl og litt godt å være ferdig med denne prosessen, som har vært ganske intens, men jeg er på en måte inne i denne jobben og har vært det siden i oktober, men nå, når jeg vet hva jeg har foran meg, så kan jeg begynne å tenke mer langsiktig, sier hun.

Søkte ikke ved første utlysning

Saken ble diskutert i kommunestyret i en liten time i forkant av stemmingen. Møtet var da lukket for pressen og publikum.

– Denne stillingen er for Røros kommune en strategisk viktig lederposisjon, og riktig ledelse er en kritisk suksessfaktor i framtidig måloppnåelse for tjenesteområdet, skriver kommunen i saksopplysningene.

Stillingen ble lyst ut to ganger, og Forbord Jensås søkte ikke ved første utlysning.

– Det er nok flere ting som gjorde at jeg endret mening. Det skjedde over tid, og når tanken først hadde satt seg, så var det vanskelig å komme unna den, sier Forbord Jensås.

– Hva tenker du om avstemningen, hvor 21 stemte for og fem stemte blank?

– En tilsetning av en rådmann er litt spesiell, for det er et helt kollegium som skal avgjøre saken. Sånn er det bare. Så er det et nytt kommunestyre til høsten, og det kan jo være blandet der og, hva de tenker om en rådmann. Så det er greit, jeg forholder meg til hva flertallet mener.

Sto mellom to kandidater til slutt

Stillingen fikk sju søkere ved andregangsutlysning. Tre kandidater ble intervjuet til førstegangsintervju. Alle tre ble vurdert som relevante og invitert videre til andregangsintervju, og videre til dybdesamtale med arbeidspsykologiske tester. Videre ble de med til finaleintervju med case, men da valgte en av finalekandidatene å trekke sitt kandidatur.

Av to finalekandidater anbefalte administrasjonsutvalget å innstillle en kandidat. Innstillingen ble lagt frem til formannskapet. Der ble det vedtatt med seks mot en stemme, at Kjersti F. Jensås ble innstilt som nummer en, og kandidat unntatt offentlighet innstilt som nummer to.

Hør intervjuet med Kjersti Forbord Jensås her, og aller først fikk hun spørsmål om hun ville si ja til jobben:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...