Nea Radio

Støtte til de ansatte ved LHL-klinikkene

LOs fylkeskonferanse i Sør-Trøndelag krever det må settes en stopper for anbudsregimet. På bildet direktør Mary Anne Bakos ved LHL Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold

LOs fylkeskonferanse i Sør-Trøndelag krever at det må settes en stopper for anbudsregimet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 17:58

Støtte til de ansatte ved LHL-klinikkene på Røros og Betania Malvik

LOs fylkeskonferanse i Sør-Trøndelag krever det må settes en stopper for anbudsregimet, og at kompetanse gjennom godt opparbeidede fagmiljø må prioriteres innenfor slike velferdstjenester.

70 arbeidsfolk går en usikker framtid i møte på Røros. I Malvik mister 85 ansatte jobben når Betania på Malvik må avvikle virksomheten sin. Grunnen er et anbudsregime fra helseregionen med et ensidig prisfokus. Inn kommer storkapitalen med Unicare i spissen, ut går kompetanse opparbeidet over lang tid gjennom til sammen 155 dyktige renholdere, fysioterapeuter, leger, ergoterapeuter, kokker, helsefagarbeidere og sykepleiere for å nevne noen.

Betania Malvik er kjent for sin gode kvalitet i rehabilitering etter sykdom og skade. Gjennom 15 år har LHL klinikkene opparbeidedet en unik kompetanse innen felt som kreftrehabilitering og sykelig overvekt. Tidligere i år tapte de anbudet innen overvekt, nå står de i fare for å miste anbudet "raskere tilbake" som til nå har drevet kreftrehabilitering. LHL senteret på Røros har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt gjennom sitt arbeid med rehabilitering, og er sertifisert med det som regnes som den høyeste internasjonale akkreditering innenfor rehabiliteringsfeltet, CARF-sertifisering.

Det multinasjonale selskapet Unicare vant anbudet og skal nå begynne å bygge denne kompetansen opp igjen et helt annet sted. Med dette prioriteres billigere anbud framfor kvalitet i tjenestene. Samtidig vet vi hvor det kan spares penger innenfor denne type tjenester, det er først og fremst gjennom lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår.

Både Betania Malvik og LHL på Røros er drevet av ideelle aktører. LO Sør-Trøndelag synes det er beklagelig at helseregionen velger bort de ideelle aktørene til fordel for et privat kommersielt selskap. Dette er også et brudd med ønsket til et enstemmig Stortinget.

Leder for LO på Røros og Holtålen
Frode Strickert

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...