Nea Radio

Slutter i Fjell-Ljom

Redaktøren har sagt opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2018 kl 18:55

Redaktør Bjørn Tore Hindklev i Rørosavisa Fjell-Ljom slutter i jobben og er igang med nye prosjekter.

- Etter snart seks år med gode resultater økonomisk, en restrukturering av avisa og den redaksjonelle produksjonen, samt opplagsøkning i fire år på rad er det på tide med nye utfordringer. Ikke bare for meg, men også for Fjell-Ljom. Det sier den avtroppende redaktøren, som avslutter sitt engasjement i Fjell-Ljom i høst.

- Vi har bygd om og skapt ei solid og moderne papiravis, og nye utfordringer i tiden som kommer henger blant annet på den digitale mediehverdagen. Den er en utfordring som det passer bra å få inn nye krefter til å ta tak i, sier Hindklev.
Fjell-ljom har økt driftsinntektene fra 2,5 millioner kroner i 2011 til 3,6 millioner kroner i 2017. I tillegg har abonnementstallet gått fra 2.263 i 2012 til fjorårets 2.349.

Begynte i 2002

- Siden Bjørn Tore kom inn som redaktør i 2012 har Fjell-Ljom hatt en formidabel utvikling. Antall abonnenter har økt jevnt, og avisa har rendyrket sin profil som ren Rørosavis med stort hell. Bjørn Tore er en uredd redaktør, og avisa har fått mye positiv oppmerksomhet for sin gravende journalistikk, og rolle som en reell samfunnsaktør. Dette har også fått nasjonal oppmerksomhet, senest på årsmøtet i Landslaget for lokalaviser som ble avholdt i Bodø i april, sier styreleder Isak Busch.

- Det har vært en givende tid, men nå gleder jeg meg til å komme igang med nye prosjekter. Jeg har vært i dialog om jobb i en helt annen bransje, jeg har søkt på et par spennende jobber og har et par prosjekter jeg er involvert i på eiersiden. Men jeg vil også bruke mer tid på bokproduksjon, kunst og kultur, som var planen før jeg sa ja til jobben i Fjell-Ljom i 2012. Litt mer fritid blir heller ikke å forakte, jeg har gått «all in» i redaktørstillingen og det har gått svært mye tid i perioder, forteller Hindklev.

Overskudd

- Avisen har gått med et pent overskudd, og har i løpet av de siste årene bygget opp en betydelig egenkapital, og står adskillig sterkere nå enn for 5 år siden. Bjørn Tore har hele veien vært helt åpen på at han i utgangspunktet så for seg å være i Fjell-Ljom i tre til
fem år, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at han nå, etter snart seks
år, ønsker å bruke tiden sin på andre prosjekter, sier Busch.

- Styret går nå inn i en spennende prosess for å finne den riktige personen som kan overta redaktøransvaret i Fjell-Ljom. Dette er ikke en "hvilken som helst" jobb på Røros, og vi er opptatt av å finne noen som har et genuint engasjement for lokalsamfunnet, menneskene som bor her og som er sitt samfunnsoppdrag bevisst, avrunder Busch.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...