Nea Radio

Skal løfte Barnas Femundløp

Foto: Marit Langseth

Lørdag arrangeres Barnas Femundløp for niende gang, med Røros E-verk som medarrangør for første gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi er en samfunnsaktør som ønsker å bidra tilbake til lokalsamfunnet. Folk kjøper tjenester av oss, som strøm, installasjonstjenester, fiber og TV, og vi ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Bjørn Flagestad, forretningsutvikler og sponsoransvarlig i Røros E-verk.

Lørdag inviterer Femund trekkhundklubb for niende gang til Barnas Femundløp. Dette er første gangen e-verket er med som medarrangør.

– Vi vil være med å skape aktivitet for unge, og vi ønsker å forsterke dette sammen med trekkhundklubben. Vi skal lage en fartsfylt fest ved e-verket på Gjettjønna, sier Flagestad.

Lengre utfart for de eldre barna i år

Arrangementet vil være nokså likt tidligere år, forteller han.

– Men vi har utfordret trekkhundklubben på å lage et arrangement som er tilpasset de som er litt eldre også, sier Flagestad og fortsetter:

– Vi har en kort løype for de yngste, hvor de får prøve seg på å stå bak en slede med en eller to hunder foran, og så er det laget en lengre løype for de eldre med en utfart på rundt 25 minutter, hvor de virkelig får prøve seg med flere hunder.

For sikkerhetens skyld vil det kjøre en scooter både foran og bak hundeekvipasjen under turen.

– Vi inviterer familier med barn helt ned til to-tre år, opp til ungdommer i 17-, 18-årsalderen.

Minimarked og isvogn

Arrangementet er gratis og åpent for alle. I tillegg til servering av pølse, sagt og kaffe, blir det også et minimarked ved Gjettjønna denne lørdagen.

– Vi er så heldig å ha masse god lokalmat her på Røros, og i anledning Rørosmat sitt jubileum har vi fått de til å være med oss. De tar med seg noe av det de har å tilby, og det vil være servering av pjalt fra Kalsa, sier Flagestad og fortsetter:

– I tillegg stiller Galåvolden gård med egen isvogn, som sannsynligvis blir veldig populært. Så får vi bare håpe været tilsier at vi kan spise is.

Hør intervjuet med Bjørn Flagestad her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...