ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skal løfte Barnas Femundløp

Foto: Marit Langseth

Lørdag arrangeres Barnas Femundløp for niende gang, med Røros E-verk som medarrangør for første gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Vi er en samfunnsaktør som ønsker å bidra tilbake til lokalsamfunnet. Folk kjøper tjenester av oss, som strøm, installasjonstjenester, fiber og TV, og vi ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Bjørn Flagestad, forretningsutvikler og sponsoransvarlig i Røros E-verk.

Lørdag inviterer Femund trekkhundklubb for niende gang til Barnas Femundløp. Dette er første gangen e-verket er med som medarrangør.

– Vi vil være med å skape aktivitet for unge, og vi ønsker å forsterke dette sammen med trekkhundklubben. Vi skal lage en fartsfylt fest ved e-verket på Gjettjønna, sier Flagestad.

Lengre utfart for de eldre barna i år

Arrangementet vil være nokså likt tidligere år, forteller han.

– Men vi har utfordret trekkhundklubben på å lage et arrangement som er tilpasset de som er litt eldre også, sier Flagestad og fortsetter:

– Vi har en kort løype for de yngste, hvor de får prøve seg på å stå bak en slede med en eller to hunder foran, og så er det laget en lengre løype for de eldre med en utfart på rundt 25 minutter, hvor de virkelig får prøve seg med flere hunder.

For sikkerhetens skyld vil det kjøre en scooter både foran og bak hundeekvipasjen under turen.

– Vi inviterer familier med barn helt ned til to-tre år, opp til ungdommer i 17-, 18-årsalderen.

Minimarked og isvogn

Arrangementet er gratis og åpent for alle. I tillegg til servering av pølse, sagt og kaffe, blir det også et minimarked ved Gjettjønna denne lørdagen.

– Vi er så heldig å ha masse god lokalmat her på Røros, og i anledning Rørosmat sitt jubileum har vi fått de til å være med oss. De tar med seg noe av det de har å tilby, og det vil være servering av pjalt fra Kalsa, sier Flagestad og fortsetter:

– I tillegg stiller Galåvolden gård med egen isvogn, som sannsynligvis blir veldig populært. Så får vi bare håpe været tilsier at vi kan spise is.

Hør intervjuet med Bjørn Flagestad her:

Nøkkelord

ANNONSE