ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skal få flere med rare etternavn ut i jobb

Tonje Sjøvold, virksomhetsleder for Røros Voksenopplæringssenter. Foto: Torny Wigum

I februar arrangeres "Give a job Røros 2019" for første gang på Storstuggu. Over 30 bedrifter på tvers av kommunegrensene Røros, Os og Holtålen møtes til en jobbmesse hvor formålet er å få flere fremmedspråklige ut i jobb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tonje Sjøvold, virksomhetsleder for Røros voksenopplæringssenter, er initiativtaker bak arrangementet «Give a job Røros 2019». Det er startet opp ei tverrfaglig prosjektgruppe på tvers av de ulike kommunene hvor både ordførere, frivillighetssentraler, flyktningtjenester og Nav er engasjert.

Mottakelsen for arrangementet har vært utelukkende positiv, sier Sjøvold.

«Give a job Røros 2019» arrangeres den 26 februar i Storstuggu på Røros. Det er plass til mellom 30-40 bedrifter fra kommunene Os, Røros og Holtålen som vil utgjøre tilsammen 300 personer. Det vil være representanter fra lokale lag og foreninger og lokale bedrifter, i tillegg til fremmedspråklige som skal presentere suksesshistorier fra regionen.

Jobbmessa starter med foredraget «Hvorfor ansette folk med et rart etternavn?» av Arne Hjeltnes. Deretter vil det bli workshop, underholdning, talkshow og en tre-retters middag.

– Det er bare å møte opp med en CV og fra der kan man gå å presentere seg for næringslivet, sier Sjøvold.

Formålet er at næringslivet skal kunne se muligheten til ansette noen med et annerledes etternavn.

Påmelding for næringslivet kommer i starten av 2019.

Hør intervjuet med Tonje Sjøvold her:

ANNONSE