Nea Radio

Singsåsbygg er tidenes yngste nordmann på Mount Everest

Dette bildet fra Himalaya la Ole Hovstad ut på instagram for seks dager siden. – Forhåpentligvis ikke lenge til det blir forsøk på toppen nå, skrev han da. Foto: Ole Hovstad/Instagram

23 år gamle Ole Hovstad fra Singsås har besteget Mount Everest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 13:13

Sammen med seks andre fjellklatrere og sju sherpaer har Ole Hovstad besteget Mount Everest. Hovstad er 23 år, og dermed tidenes yngste nordmann som har besteget de 8848 metrene til toppen av Mount Everest. Det bekrefter reise- og klatreselskapet «Ascent Himalayas» onsdag.

I slutten av mars dro Hovstad til Nepal for å gyve løs på verdens høyeste fjell.

Ifølge hans kamerat Marcus Åmot Hov, har Hovstad finansiert hele turen selv, uten sponsorer. Han skal ha hatt et budsjett på omtrent 400.000 kroner.

– Ole er lidenskapelig opptatt av fjellklatring. Det har lenge vært en drøm å bestige Mount Everest, men han ville ikke lage noe oppstyr i forkant av ekspedisjonen, sier Åmot Hov.

Han forteller at kameraten måtte bestige Sør-Amerikas høyeste fjell, Aconcagua (6 962 moh), som er en del av Andesfjellene i Argentina, før han kunne klatre verdens høyeste fjell, for akklimatisering og for å bevise at han kunne mestre risikosporten.

– I kveld skal jeg og en kamerat feire Ole ved å reise på en litt mindre ekspedisjon i Jotunheimen i kveld, og tilbringe natta i telt, sier Åmot Hov.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...