Nea Radio

Savnet kvinnedag-feiring på Røros

Foto: Marit Langseth

Marianne Moseng Breigutu savnet en 8. mars-markering på Røros. Derfor tok hun saken i egne hender, og er nå med på å arrangere en markering på Kaffestuggu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 11:20

– Jeg flyttet hit i 2010 og har hvert eneste år sett at det er kjempeflotte arrangementer rundt om, for eksempel i Trondheim og Oslo... Til og med Tolga har kvinnedagfrokost. Jeg har savnet noe på Røros, sier Marianne Moseng Breigutu.

Derfor tok hun saken i egne hender, og arrangerer sammen med Hanne Hauge og Hilde Danielsen en markering av kvinnedagen på Kaffestuggu på Røros.

– I fjor var det noen flotte damer som opprettet en facebook-gruppe med formål om å få til noe på kvinnedagen. Men i fjor var jeg høygravid med termin 10. mars, så da turte jeg ikke å ta på meg noe, sier Moseng Breigutu.

I år begynte de derimot å planlegge årets arrangement i januar, og inviterer nå alle kvinner til Kaffestuggu fredag klokken 19 til mingling, mat og drikke, musikk, prat og inspirasjonsappeller.

– Det er mange som ser slike arrangement og tenker de får en merkelapp i panna bare ved å møte opp, og når vi nå arrangerer et 8. mars-arrangement så kan det være noen som tenker de ikke er «feminist nok» til å være med. Så jeg og Hanne Hauge tenkte på to ting når vi skulle finne noen til å holde appeller: hvem har vi lyst til å høre på en fredagskveld og hvem er flott nok til å komme?

Det endte med fire appeller fra fire lokale kvinner: Unni Ryen, Eli Wintervold, Guri Jortveit og Hilde Danielsen.

– Hilde Danielsen skal holde en appell om kvinnedagen sett fra det samiske, forteller Moseng Breigutu.

Hun mener kvinnedagen fortsatt er viktig, fordi det fortsatt er forskjeller mellom menn og kvinner, både i andre land og her hjemme.

– Fortsatt er det sånn at damer tjener dårligst. Det er like muligheter i teorien, men det er ikke alltid slik i praksis. Det er nødvendig å feire kvinnedagen for å belyse at det fortsatt er forskjeller, sier hun og fortsetter:

– Heldigvis har vi det helt fint i Norge, men det betyr ikke at alle slag er vunnet riktig ennå.

Hør intervjuet med Marianne Moseng Breigutu her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...