Nea Radio

Nea Radio

Så bjørn på Bukkvollan mellom Glåmos og Røros

Foto: Kartutsnitt

Var ute og gikk tur med hunden fredag ettermiddag da han plutselig gikk seg på en bjørn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg ble litt skjelven ja, sier mannen, som ønsker ikke ønsker navnet sitt offentliggjort, til Nea Radio.

Han var ute og luftet bikkja fredag ettermiddag, da han så noe som rørte seg på andre sida av ei myr. Han skjønte snart at det var en bjørn som forsvant inn i skogen.

Han anslår avstanden til å være omlag 200 meter, men han er ikke i tvil om at det var en bjørn han så.

Naturforvalter Hans Iver Kojedal sier han ikke har hørt om observasjonen. Han mener at det er interessant med tanke på å igangsette eventuelt uttak.

– Nå er det ikke meldt om skader i forbindelse med bjørn i dette området, så det er usikkert hva som blir gjort, sier Kojedal. Han mener det viktigste nå er å få verifisert at det faktisk er bjørn som ble sett.

Det meldes om ekstremvær med mye nedbør og vind til natta, så han vil vurdere å gjøre dette allerede fredag kveld.

– Så tar vi det videre når vi vet mer, enten i kveld eller i morgen tidlig, sier Kojedal til Nea Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...