Nea Radio

Rørosnytt blir pluss for å unngå minus

RØROSNYTT BLIR PLUSS: Redaktør Tore Østby (til venstre) og daglig leder Eirik Dalseg. Foto: Per Magne Moan

Fra 1. januar må du betale for nyhetene i nettavisa Rørosnytt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.12.2018 kl 15:23

– Dette satt virkelig langt inne. Det sier redaktør i Rørosnytt, Tore Østby, og sikter til innføring av såkalte pluss-saker fra årsskiftet.

Han har flere ganger tidligere tatt til orde for at nyhetene fra Rørosnytt skulle være gratis, men for å kunne utvikle nettavisen videre og sikre arbeidsplasser, så ser man ingen vei utenom innføring av abonnement.

Veien videre

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å styrke det journalistiske produktet og for å kunne levere et enda bedre produkt til våre lesere. Folketall og omfang på næringsliv setter grenser for utviklingen. Skal vi komme videre, er det nødvendig å innføre brukerbetaling på de fleste sakene, sier daglig leder, Eirik Dalseg.

Begge er spente på hvordan endringen vil bli mottatt i markedet. Det første målet er 1000 abonnenter, samme antall som også er innslagspunktet for å kvalifisere for offentlig pressestøtte.

15.000 lesere

– Vi har hatt mange lesere og har opplevd økning i antall lesere den siste tida, sier Østby og røper at omlag 15.000 unike brukere er innom Rørosnytt hver eneste uke. Bedriften har i dag fem ansatte fordelt på 4,3 årsverk.

Hør intervju med Østby og Dalseg her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...