Nea Radio

Rørosmartnan må skjenke normalt

Kommunestyret i Røros stemte for å avslå søknadene om utvidet skjenketid under Rørosmartnan, 15 mot 10 stemmer. Foto: Marit Langseth

Etter lang diskusjon i kommunestyret i Røros ble det til slutt vedtatt å avslå Bergstadens hotell og Vertshusets søknader om å få selge alkohol til klokken 02 i ukedagene under Rørosmartnan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2018 kl 00:31

Ti representater i kommunestyret tok ordet under behandlingen av Bergstadens Hotell og Vertshusets søknader om utvidet skjenketid under Rørosmartnan. Til slutt ble det flertall for å avslå søknadene om utvidet skjenketid, etter forslag fra Jens Ivar Tronshart (AP).

Flere av de som tok plass på talerstolen tok til orde for å skåne de som bor i sentrum.

– Er det skjenketid til klokka to, så har folk lov til å sitte i utestedene frem til klokka halv tre, i hvert fall. Deretter går de ut, og skal gjerne rope og synge i gata før de kommer seg avgårde i tre-fire-tiden. Det påvirker de som skal på jobb neste dag, sa Reidun Roland fra Røroslista.

– Naturlig å lytte til fagfolk

Per Arne Gjelsvik fra Venstre la, i likhet med flere, vekt på uttalelsene fra fagfolk, blant annet politiet og kommuneoverlegen, som frarådet utvidet skjenketid.

– Når vi har fagfolk i miljøene rundt oss, som faktisk engasjerer seg og bryr seg, så er det naturlig å lytte til dem. Vi trenger ikke mer fyll mellom ett og to, sa Gjelsvik.

Både Roland og Gjelsvik støttet rådmannens innstilling om å avslå søknadene.

Saken fortsetter etter bildet.

Ordfører Hans Vintervold (Ap) støttet flertallet i formannskapet, som gikk inn for å gi utvidet skjenketid i ukedagene. Foto: Marit Langseth

– Forutsigbarhet for næringslivet

I formannskapet ble det flertall for å gi utvidet skjenketid i ukedagene under martnan. Formannskapet la mest vekt på den store betydningen skjenking har for utelivsbedriftene i Røros, og at utvidet skjenketid har vært vanlig praksis de siste årene.

Ordfører Hans Vintervold støttet flertallet i formannskapet.

– En av de viktigste grunnene til at jeg støtter det, er fordi vi som kommune ønsker å fremstå med en viss forutsigbarhet overfor næringslivet, sa Vintervold.

Flere av de som var for utvidet skjenketid la vekt på politiets uttalelser etter tidligere martnaer, om at det har vært rolig og lite bråk under martnan.

Endre Sandbakken fra Høyre påpekte også at det er blitt strengere vakthold på utestedene de siste årene.

– Det er gode dørvakter, og det er et mye strengere system på hvem som kommer inn på utestedene nå. I tillegg tror jeg det blir et større trykk på gata hvis det stenger klokka ett, og at trafikken av folk vil fordele seg mer hvis man har åpent til klokka to, sa Sandbakken.

Søknaden til både Vertshuset og Bergstadens Hotell ble avslått med femten mot ti stemmer.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...