Nea Radio

Røros Videregående satser på transportfag

Fra venstre: Per Matti Svendsen fra Nettbuss, Marianne Tverå Galåen fra Galaen Transport, Oddrun Skogåstrø - avdelingsleder for yrkesfag ved Røros vgs, Hilde Knutsen, rektor ved Røros vgs og Arvid Svendsen, faglærer for transportfag ved Røros vgs. Foto: Per Magne Moan

Stort behov for sjåfører i årene som kommer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Helt siden tidlig på 2000-tallet har transport og logistikk vært en av linjene ved Røros Videregående Skole. I alle disse årene har skolen vært prisgitt at transportbedrifter i regionen har bistått med biler og utstyr.

Nå ser det ut som om dette skal endre seg. Rektor Hilde Knutsen sier at ved bygginga av nyskolen så vil elevene ved transportlinja være de første som får ta i bruk nye lokaler. Hun sier dette vil skje allerede ved skolestart til høsten.

Kravene for å bli yrkessjåfør har endret seg mye de senere årene. Fremdeles går det an å ta førerkort for lastebil på egen hånd, men med alle tillegg som kreves, blir dette for veldig dyrt. Likevel har ikke transportlinja på Røros opplevd så for stor pågang.

Når næringa nå går ut og etterlyser arbeidskraft, håper man dette vil endre seg. Når det gjelder kjønnsfordeling så er det for det meste gutter som søker seg til faget, så jenter er veldig velkommne til faget.

Tar man Transport og logistikk ved Røros Videregående, så finnes det mange ulike videre retninger - både som yrkesutøver og videre studier.

Faglærer Arvid Svendsen er godt fornøyd med at skolen nå satser på faget og ikke minst at alle fasiliteter som trengs nå ser ut til å komme under eget tak:

Behovet for arbeidskraft innen transportnæringa vil bli stort i årene framover.

I intervjuet hørte vi faglærer Arvid Svendsen, Marianne Tverå Galåen fra Galåen Transport, Per-Matti Svendsen fra Nettbuss og rektor ved Røros vgs, Hilde Knutsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...