Nea Radio

Populær mursteinjakt på Øverhagaen

Barna ved Øya og Ysterhagaen barnehage var på mursteinjakt tirsdag. Her er de sammen med initiativtaker til jakta, Astrid Nordfjell, og barnehageassistent Linda Wintervold. Foto: Marit Langseth

Mandag ble det satt ut fem trimposter i nærområdet ved sykehjemmet på Øverhagaen. Postene er allerede blitt godt besøkt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi hadde noen Leca-stener her, stener med hull i, og de tenkte vi var fine å legge bokser i. Så derfor kalte vi det «mursteinsjakt», sier aktivitør ved dagsenteret, Astrid Nordfjell.

Nordfjell er også initiativtaker til aktiviteten, hvor man får med seg et kart til fem poster i området rundt sykehjemmet. På postene er det noen oppgaver og man skal stemple kartet man har med seg.

– Så her kan man få trim, frisk luft, sosialt samvær og hjernetrim på en og samme gang, sier Nordfjell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Leca-stenene var perfekte til å gjemme postene i. Foto: Marit Langseth

Treffer flere aldersgrupper

Tirsdag var både folk fra TFF, tiltak for funksjonshemmede, og barnehager ute og jaktet på mursteiner.

– Vi kaller det skattejakt da, og det mest spennende var kanskje stemplene. Ungene har storkoset seg, sier barnehageassistent ved Ysterhagaen barnehage, Linda Wintervold.

Hun synes det er veldig bra med slike tiltak.

– Det er kjempefint at det kan brukes av både unger og eldre. Det er ikke så mye alle aldre kan ha glede av, så det synes jeg er kjempefint.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Ikke fått testet ut så mye ennå

Tilbudet var på plass på mandag, og tirsdag var det ikke så mange av beboerne ved sykehjemmet som hadde fått testet ut løypa ennå.

– Nå har det jo vært såpass varmt de siste dagene, så det er ikke så mange som har tatt turen ennå, men det blir nok. Det er mange som er ivrige, sier sommervikar Rune Blakstad.

Hver post inneholder et uttrykk fra Røros, noe han tror kan bli populært for folk å diskutere.

– I den første posten er det spørsmål om en hoppargubbe, og det er altså et uttrykk for dram. Jeg hadde ikke hørt det før, men det kan hende noen av beboerne har det. Det er mange som er språkinteresserte, og det kan jo oppstå litt diskusjoner og debatt før man får svaret, sier han.

Hør intervjuet med Rune Blakstad her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...