Nea Radio

Oppretter et internasjonalt råd i Røros

Et enstemmig kommunestyre vedtok å opprette et internasjonalt råd i Røros, men med et ekstra medlem, etter forslag fra SV og Arbeiderpartiet. Foto: Marit Langseth

Det ble enstemmig vedtatt under kommunestyremøtet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 00:32

Rådet skal være et organ som skal jobbe med å fremme integrering av tilflyttere med fremmedspråklig bakgrunn i Røros, ved å knytte det politiske, næringslivet, foreninger, lag og innvandrere tettere sammen.

Innstillingen var at rådet skulle bestå av åtte medlemmer av begge kjønn: én politiker, tre innvandrere, ett medlem fra Røros IL, ett medlem fra næringslivet, ett medlem fra Oppvekst (fortrinnsvis grunnskole) og ett medlem fra Røros voksenopplæringssenter.

SV og Arbeiderpartiet fremmet et forslag om å endre ett medlem fra Røros IL til ett medlem fra idrettsrådet.

– Det ble litt feil bare å trekke ut et idrettslag fra kommunen vår, så det ble endret til idrettsrådet, som består av mange idrettslag og ulike undergrupper, forteller ordfører Hans Vintervold.

I tillegg ble det lagt til et niende medlem, fra det øvrige organisasjonslivet i kommunen.

– Det betyr at det ikke trenger å være knyttet til idrett, men også fra frivillige lag og organisasjoner, sier Vintervold.

I 2017 var 7,5% av befolkningen i Røros kommune innvandrere, og i 2018 ble det vedtatt å bosette 10 nye flyktninger. Det er derfor viktig at et slikt råd kommer på plass, forteller Vintervold.

– Det er viktig at vi jobber sammen og ser på hvordan vi kan integrere alle best mulig.

Ole Jørgen Kjellmark fra Høyre ble valgt som politisk representant i rådet.

Se fra behandlingen av saken her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...