Nea Radio

Ønsker ikke utvidet skjenketid under Rørosmartnan

Politiet mener utfordringen knyttet til alkohol og uteliv er stor nok som den er under Rørosmartnan. Foto: Marit Langseth

Rådmannen innstiller på at søknadene fra Røros hotell og Bergstadens hotel avslås.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2019 kl 21:07

Røros hotell avdeling Vertshuset har søkt om utvidet sjenking av øl, vin og brennevin til klokken 02 torsdag under Rørosmartnan, og om utvidet skjenking av brennevin fra klokken 12 samme dag.

Bergstadens hotel har søkt om utvidet skjenkning til klokken 02 fra mandag til torsdag og søndag på Skanckebua, Hiortpuben, Peder Hiort Mathus, Nye Nilsenhjørnet, Gamle Nilsenhjørnet, spiserestauranten, Barny og i møterommet og resepsjonen på hotellet.

Søknadene skal behandles i formannskapet torsdag, og i sakspapirene til møtet blir kommunens alkoholforskrift trukket frem:

– Servering og salg av alkohol kan gi inntekter, arbeidsplasser og trivsel i kommunen, men det kan også medføre store kostnader og menneskelige lidelser. Derfor skal kommunen ha folkehelseperspektivet med i alkoholpolitikken, står det i kommunens alkoholforskrift.

Politiet har også uttalt seg i saken, og de mener utfordringen knyttet til alkohol og uteliv er stor nok som den er under martnan.

Videre står det i sakspapirene at utvidet skjenketid vil føre til økt konsum lenger utover natta, noe som kan føre til at uro og bråk i sentrum forlenges.

– Rørosmartnan oppfattes som en folkefest og det er viktig at det skal oppleves som en folkefest for alle uansett alder. Under Rørosmartnan vurderes tilgjengeligheten til alkoholholdig drikk stor nok, og det henvises i den sammenheng både til politiets uttalelse og ruspolitiske handlingsplan, står det i saksvurderingen.

Rådmannen anbefaler derfor at søknadene ikke innvilges.

Også i fjor var skjenketid under martnan et tema. Da ble saken behandlet i kommunestyret, og etter lang diskusjon ble søknadene avslått.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...