Nea Radio

Nea Radio

Monica Hägglund Langen blir ny kommunikasjonsrådgiver ved Kulturminnefondet

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Monica Hägglund Langen har fått jobb i Kulturminnefondet Foto: Privat

Kommer fra tilsvarende stilling i Den Norske Turistforening (DNT).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2019 kl 11:21

Kulturminnefondet opplyser i en pressemelding at Monica Hägglund Langen er tilsatt i stilling som kommunikasjonsrådgiver.

Det var 31 søkere til stillingen, mange av dem svært godt kvalifiserte kandidater.

– Dette viser at Kulturminnefondet er en attraktiv arbeidsplass som rekrutterer høy kompetanse til regionen.

– Med tilsettingen av Monica Hägglund Langen har vi fått en engasjert og høyt kvalifisert kommunikasjonsrådgiver som vil videreføre og styrke arbeidet med å gjøre tilskuddsordningen og våre resultater kjent for et bredt publikum sier Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.

77,5 millioner i støtte

Kulturminnefondet er Klima- og miljødepartementets viktigste virkemiddel for å ta vare på verneverdige kulturminner i privat eie. 2019 er første året Kulturminnefondet behandler søknader fortløpende, med svært gode tilbakemeldinger, og saksbehandlingstiden har gått kraftig ned.

I første halvår søkte over 800 personer om til sammen 300 millioner kroner til sine prosjekter. Av disse er det gjort 385 tildelinger til private eiere. Disse har fått 77,5 millioner kroner i støtte til ulike tiltak.

Ønsker flere søkere

Monica Hägglund Langen er 29 år, og opprinnelig fra Hitterdalen i Røros, men er for tiden bosatt i Oslo. Hun er utdannet journalist, og har i tillegg bachelor i tverrfaglige kjønnsstudier med fordypning i sosiologi.

Monica har bakgrunn fra ulike media, blant annet NTB, der hun var utstasjonert i Sydney i Australia og i Dagens Næringsliv. Siden 2017 har Monica jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening (DNT).

Hun har også jobbet i Fjell-Ljom, Arbeidets Rett og Nea Radio.

– Jeg imponert over hvordan Kulturminnefondet bidrar til ny bruk og dermed nye verdier over hele landet. En viktig motivasjon for å søke på stillingen for meg, er at jeg ønsker å bidra i arbeidet med å øke bevisstheten og senke terskelen hos enda flere private eiere for å søke om midler til å bevare et kulturminne. I tillegg er dette en unik mulighet til å flytte hjem til Røros, sier Hägglund Langen.

Hun starter opp i stillingen i Kulturminnefondet 4. november.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Ingen rypejakt

Ingen rypejakt

- Det er ikke forsvarlig å åpne for jakt på lirype, fjellrype og skogsfugl i Roltdalen og Nålbogen statsallmenning i høst, mener Selbu fjellstyre.

Ny satsing på Nygar'n

Ny satsing på Nygar'n

- Sats på ungdom, det er der motet er, sier gardbruker Jo Kjetil Stokke på Nygar'n i Innbygda.

Selbu fiber-pilot

Selbu fiber-pilot

Selbu kan bli pilot-kommune for fiberutbygging i Trøndelag.

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Feiret Trestakk

Feiret Trestakk

Onsdag markerte Equinor på Tangen i Stjørdal produksjonsstart på Trestakk-feltet.

Rød-grønt i Tydal

Rød-grønt i Tydal

Etter kommunevalgdebatten i Tydal kan vi i det minste slå fast at det blir rød-grønt flertall i det nye kommunestyret (!).

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Frivilligheten er en bærebjelke i Røros-samfunnet!

Frivilligheten er en bærebjelke i Røros-samfunnet!

Noe av det som gjør Røros til Røros er alt det spennende som foregår her på alle tider av året. Det krever frivillig innsats, skriver Røros Arbeiderparti i et debattinnlegg.

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Rød-grønt i Tydal

Rød-grønt i Tydal

Etter kommunevalgdebatten i Tydal kan vi i det minste slå fast at det blir rød-grønt flertall i det nye kommunestyret (!).

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

- SV beskytter urørt natur   

- SV beskytter urørt natur   

- En stemme til SV er en stemme for framtid - ikke forurensing, skriver ordførerkandidat for Røros SV, Christian Elgaaen. 

- Holtålen AP sier nei til bompenger

- Holtålen AP sier nei til bompenger

- Holtålen AP sier nei til bompengefinansiert utbedring av FV30 mellom Støren og Røros, skriver ordførerkandidat for Holtålen Ap, Dag Knudsen.

Siste med #NyhetVis flere

Nea Radio jubilerer

Nea Radio jubilerer

Denne uka feirer lokalradioen 20 år i Røros

Widerøe tapte anbudet

Widerøe tapte anbudet

Nå skal Air Leap betjene Rørosruta.

Tilliten til legene øker

Tilliten til legene øker

Mens folks tillit til apotekene er stabilt høy, er tilliten til legene økende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...