Nea Radio

Nea Radio

Kyllingpris til Haltdalen

Kyllinger i tusentall Foto: Per Magne Moan

Anne Gøril Aftret og Per Langeng er Årets Produsent 2016.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2017 kl 21:23

Anne Gøril Aftret og Per Langeng er en av fire kyllingprodusenter som holder til på Rønningen i Haltdalen. Sist helg ble de gjort stas på av Norsk Kylling og Hugås Rugeri, på et arrangement i Trondheim. Der ble de kåret til Årets Produsent 2016 i konkurranse med 160 andre produsenter.

(Saken fortsetter lenger ned på sida)

Kyllinger i tusentall Foto: Per Magne Moan

Anne Gøril har lang erfaring fra kyllingbransjen. Hennes far var med og startet produksjonen på Rønningen i 2005 og hun ble etter hvert med og hjalp ham. Hun har også hatt jobb som røkter og ekstrahjelp for de andre produsentene.

Anne Gøril Aftret med diplomet. Foto: Per Magne Moan

Det er i dag fire kyllingfjøs ved anlegget, som hver fungerer som egne enheter og er egentlig konkurrenter med hverandre. Men det samarbeides mye sier Anne Gøril. Da hun og samboer Per Langeng fikk tilbud om å kjøpe den ene produksjonsenheten for et par år siden, var de ikke sene om å slå til.

Da Nea Radio var på besøk på Rønningen, var det et yrende liv i Hall 3, av 17400 ti dager gamle kyllinger - tilsynelatende totalt uvitende om hva som vil skje den dagen de blir 35 dager gamle.

Det er fire kyllingfjøs på Rønningen i Haltdalen. Foto: Per Magne Moan

Store haller. Foto: Per Magne Moan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...