Nea Radio

Nea Radio

Venter på Sommertoget

VENTER PÅ TOGET: Fra venstre banesjef for Solør- og Rørosbanen Stig Moen, kultursjef i Røros Morten Tøndel og daglig leder i Elden Siri B. Gellein er klar for å ta imot NRKs Sommertog lørdag 15. juli. Foto: Nils Kåre Nesvold

Aldri før har det vært så mange TV-kameraer på Røros som når NRKs Sommertog kommer til Bergstaden 15. juli. Nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2017 kl 14:08

Nå legges det opp til en stor folkefest med trolig flere tusen besøkende. Fredag formiddag ble programmet for dagen presentert for pressen.

Sett av lørdag 15. juli!

Lørdag 15. juli kommer NRKs sommertog til Røros, og stasjonsområdet som blir sentrum for det som skjer. Hele dagen fra toget kommer til Røros klokka 13.50 til direktesendinga er ferdig klokka 22.30 foregår det mye på stasjonen i regi av NRK.

Vorspiel

I tillegg arrangeres det et sommeråpent-vorspiel i parken på Nilsenhjørnet. Her blir det en times kulturarrangement.

– Vi skal skape liv og røre på Rørs, og vi ønsker oss så mye folkeliv som mulig. Dette blir en stor dag for Røros, sier kultursjef Morten Tøndel:

Saken fortsetter under intervjuet

Foto: Nils Kåre Nesvold

– Dette er jo en lørdagskveld, og vi håper at folk finner veien til parken på Nilsenhjørnet og stasjonsområdet, slik at vi kan vise skikkelig folkeliv på Røros. Nrk radio sender også reiseradioen fra Røros tirsdags morgen, sier Morten Tøndel.

Program for lørdag 15. juli:

1105-1350: Toget kjører fra Alvdal til Røros. NRK filmer hele turen og ankomsten, og sender opptaket på NRK1 fra kl 1500 samme ettermiddag. (Selve turen blir altså ikke sendt direkte.)
1405: Enkel Kahoot-quiz på perrongen.
1420-1700: Fantorangen og Perla fra NRK Super og Sigrid og Kathrine fra Radio Super hilser på barna på stasjonen. NRK Supers Labyrint stiller med slimball-kaste-stand. Det blir også noen tilbud for de voksne, som VR-guiding. Prøv å hopp i Holmenkollen i Virtual Reality!
1500- ca. 1800: På NRK1 vises ‘Alvdal - Røros minutt for minutt’.
1815-2030: Lydprøver for Sommeråpent.
1900 – 2015: Sommeråpent vorspiel i parken på Nilsenhjørnet. Kulturarrangement med fokus på Røros.
1930-2000: På NRK1 vises ‘På vei til’, en komprimert kortversjon av dagens minutt for minutt-sending.
2030-2100: Kahoot-quiz på perrongen.
2030-2130: Fantorangen og Perla fra NRK Super hilser på barna på stasjonen.
2130-2229: Sommeråpent sender direkte fra Sommertoget på Røros stasjon. Vises på NRK1.

Program Tirsdag 18. juli:

0900-1100: Reiseradioen sender direkte på P1 fra Sommertoget på Røros stasjon.
1127: Sommertoget ruller videre på sin ferd mot Tynset, via Haltdalen.

Her finner du mer info om Sommertoget.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...