Ny vår for Slow Food Røros
De dyrker de enkle gledene ved god mat i godt selskap. Foreningen Slow Food Røros vokser, og onsdag kveld sto skrei på menyen.
Publisert: 09.02.2017 kl 12:40
Sist oppdatert: 09.02.2017 kl 12:46
Medlemmene brukte kvelden til å tilberede Norges eldste eksportvare - skreien.
– Skrei er tradisjonkost, den står for alle de verdiene foreninga setter høyt. Slow Food arbeider for å sikre tradisjonell kunnskap der matkvaliteten er god, ren og rettferdig, sa Hilde Bergebakken, som er foreningas leder.
Trøndelags mest aktive
Foreninga har hatt rykte på seg for å være Trøndelags mest aktive, men så gikk medlemsantallet og interessen litt ned. Nå ser foreningas leder et økende interesse.
Onsdag var matentusiastene samlet rundt grytene igjen der de beste råvarene var hentet fram.
– Det er to ting som er ekstra viktig å tenke på når man lager skreimølje, sa Bente Kristiansen som ledet kokkelagene med fast hånd:
– Både lever og fisk må ligge i iskaldt vann i minst én time før det kokes, og tallerkenene som maten serveres på, må være varme. Det er hemmeligheten, sa hun.
Fra bunn
En av dem som var med denne kvelden var Finn Erik Engzelius.
– Jeg lager mat hver dag, og jeg lager den fra bunnen av med gode råvarer, sier han før han tar tonen for å synge en drikkevise.
Atle Auran fra Akevittklubben var nemlig invitert for å fortelle om akevitter som passer til nettopp mølje.