Nea Radio

– Hovedkontoret er og vil være på Røros

FLYTTER SAMMEN PÅ TYNSET. Fra venstre: Avdelingsleder Hedmark Kunnskapspark avdeling Tynset Mali Hagen Røe, Daglig leder i Rørosregionen Næringshage Sigrid Jansen og Kristin Sikjsø fra Innovasjon Norge. Foto: Privat

Selv om Rørosregionen Næringshage sin avdeling på Tynset nå samlokaliseres med Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark, så sier daglig leder i næringshagen at dette ikke får negative konsekvenser for hovedkontoret på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag meldte Nea Radio at næringsapparatet i Fjellregionen skal samlokaliseres på Tynset. Det er Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og Rørosregionen næringshage på Tynset som skal inn under samme tak. I ettertid har det kommet reaksjoner fra publikum som frykter at ressurser fra næringshagen skal flyttes fra Røros til Tynset.

– Dette er feil, sier daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen. Hun sier hovedkontoret fortsatt ligger, og skal ligge, på Røros:

Saken fortsetter lenger ned på siden

Åpner med åpent hus

Tirsdag 29. august er det offisiell åpning av samlokaliseringen av Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og Rørosregionen næringshage på Tynset. Dette markeres både på dag og kveld. På dagtid er det offisiell åpning, der fylkesråd Thomas Breen står for snorklipping og alle de tre virksomhetene forteller om seg selv og hva de vil bidra med i regionen.

På kveldstid lokkes det med åpent hus med svært så spennende foredragsholdere.

- Vi ønsker folk velkommen både på dag og på kveld neste tirsdag, men ser nok at fagseminaret tirsdag kveld vil trekke aller mest folk. Her blir det først til mølla for å få stol, sier Kristin Siksjø i Innovasjon Norge, Sigrid M. Jansen i Rørosregionen næringshage og Mali Hagen Røe i Hedmark Kunnskapspark.

De tre aktørene tar i bruk foajeen i Kompetansesenteret for å få plass til flest mulig på fagseminaret. Og det er nok ingen tvil om at det knytter seg størst spenning til Norsk Helsearkiv, og hva den etableringen vil bety for regionen.

- Denne kvelden kommer direktør Tom Kolvig i Norsk Helsearkiv til Tynset for å snakke om hva helsearkivet er, og hvordan bygget vil bli. Han vi også ta for seg hva slags kompetanse som trengs og hva dette kan bety for annet næringsliv, sier Hagen Røe, Jansen og Siksjø.

Rett etterpå vil prosjektleder Svein Guldal i Norges Bondelag ta for seg hvordan man kan bygge suksess rundt norsk matproduksjon, og hvilke muligheter som finnes for den norske framtidsbonden.

Festivalen Livestock i Alvdal har gått veien fra noen få band i en hage til det som har blitt en gedigen festival med både fysiske og musikalske opplevelser. Både festivalgründer Audun Lutnæs og dagens festivalsjef Anne Linn Vingelsgaard Schärer vil fortelle om veien som er gått og hvor de går videre.

- Og vi lover spennende servering av røyesushi, sier de tre, som håper at folk tar turen.

Åpningen markerer den unike samlokaliseringen av Rørosregionen næringshage, Hedmark Kunnskapspark og Innovasjon Norge.
- Her er det nå ei dør inn til de aktørene som ønsker å hjelpe næringslivet i regionen til vekst og utvikling, sier Siksjø, Jansen og Hagen Røe.
De påpeker at de helst vil være ute hos næringslivet, men at ei dør inn symboliserer at det skal bli enklere for næringslivet å benytte de ulike tjenestene som de tre aktørene tilbyr.

- Dette fagseminaret er bare starten på det vi ønsker skal bli et fruktbart samarbeid, sier de tre aktørene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...