Nea Radio

Gir 50.000 til skolegang i Gambia

Knut Brandstorp har laget en sang som han skal synge for barn i Gambia i november. Nea Radios lyttere fikk høre sangen tirsdag framført av tre 11-åringer i Røros Soul Children. Fra venstre Magrethe Hauge, Heidi Sofie Sandnes Rynning, Knut Brandstorp og Agnes Taarnesvik Løvø. Foto: Nils Kåre Nesvold

Snart reiser Knut Brandstorp fra Røros til Gambia med nærmere 50.000 kroner gitt av folk i Røros-distriktet som skal brukes i kampen mot analfabetisme. I tillegg har han med seg en sang - «The Alfabet Song».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Søndag er det klart for årets tv-aksjon. I år går pengene til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt.

Ny rekord

Knut Brandstorp fra Røros har i mange år samlet inn penger til kampen mot analfabetisme i Gambia. Aldri før har han samlet inn så mye penger til kampen mot analfabetismen som i år.

– Om få dager er jeg på ny tokt til Gambia for å gi barn mulighet for å lære tall og bokstaver. Rørosbefolkningen har denne gang bidratt med betydelige beløp, nærmere 50.000 kroner. Jeg er imponert, sier 85-åringen.

Har laget sang

Brandstorp har også med seg en nyskrevet sang basert på sangen «Trollemors vuggevise». Han har kalt sangen «The Alfabet Song», og den skal han framføre for barna i Gambia når han reiser dit i november.

I Nea Radios lunsjsending tirsdag framførte Magrethe Hauge, Heidi Sofie Sandnes Rynning og Agnes Taarnesvik Løvø fra Røros Soul Children sangen.

Hør innslaget her:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...