Nea Radio

Går videre i prosessen med bompenger

Det var et splittet Arbeiderparti som stemte om å gå videre i prosessen om bompenger på fylkesvei 30. Isak Busch stemte nei. Foto: Marit Langseth

Etter en lang debatt og stor uenighet, sa kommunestyret i Røros ja til å gå videre med arbeidet med bompengefinansiering av fylkesvei 30 mellom Støren og Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2018 kl 23:14

Innstillingen ble vedtatt med 14 mot 12 stemmer.

Det var et splittet Arbeiderparti i kommunestyret i Røros torsdag kveld. Ordfører Hans Vintervold var blant dem som stemte ja, mens påtroppende ordførerkandidat Isak Busch stemte nei. I likhet med flere påpekte han at dette ville være en usosial skatt.

– Ville vi vært enig i at de som bruker sykehus mest, skal betale mest? At de som bruker skolene, skal betale mest? Veiene må finansieres gjennom skatteseddelen, og ikke med bom, sa Busch.

– Det er ikke noe hyggelig å kjøre der

Busch fikk støtte av Reidun Roland fra Røroslista, som blant annet trakk frem det dårlige kollektivtilbudet i distriktet som en grunn til å si nei.

– Vi er totalt avhengig av bil her i distriktet. Det er to togavganger til Trondheim daglig. Det er ingenting, sa Roland.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Arne Drøyvollsmo fra Arbeiderpartiet påpekte også at det finnes bussavganger til Trondheim. Han stemte for å gå videre i prosessen, og foreslo også å få til løsninger som en pendlerrute mellom Holtålen og Røros.

– For eksempel at du kan kjøpe et månedskort på bussen, hvor du betaler 20 kroner per dag. Det hadde vært mulig å se på slike ordninger også, sa han og la til:

– Fylkesvei 30 er faktisk min arbeidsplass. Jeg skal ikke si så mye om det, men det er ikke noe hyggelig å kjøre der. Verken for meg eller de jeg har med meg, som er både skoleunger, eldre og andre.

– Pest eller kolera

De fleste i kommunestyret var enige om at bompenger ikke er et godt valg. Guri Heggem fra Senterpartiet mente allikevel at det var det beste valget de hadde.

– Dette er pest eller kolera. Vi velger mellom to onder. Vi kan si nei, med den konsekvensen at fylkesvei 30 ikke blir bedre. Jeg velger å si ja til innstillingen. Jeg sier ja fordi jeg vil at yrkessjåfører som kjører på veiene hver dag skal være trygge. Jeg vil være trygg når jeg kjører der, og jeg vil at skoleelever og alle andre skal være trygge, sa Heggem.

SV stemte også ja til å gå videre i prosessen.

– Idealløsningen finnes ikke. Dere som sier nei til bompenger kommer ikke opp med noen andre løsninger. Det er en forferdelig urettferdig løsning, men det er også forferdelig hvis vi ikke får en bedre vei. Derfor har SV kommet frem til at vi sier ja, sa varaordfører Bjørn Salvesen.

Holtålen kommune har allerede sagt ja til videre arbeid i prosessen med bompengefinansiert utbygging av fylkesvei 30 mellom Støren og Røros. Dermed gjenstår det å se hva Midtre-Gauldal kommune bestemmer seg for. Alle tre kommunene må si ja for at saken skal bli behandlet i fylkestinget.

Se behandlingen av saken her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...