Nea Radio

Nea Radio

Fakkeltog skal synliggjøre Barnekreftforeningen

Monica Engan fra Barnekreftforeningen gleder seg til fakkeltog og eventyr i vinterland med Femundløpet. Foto: Marit Manfredsdotter

Barnekreftforeningen i Trøndelag har inngått et unikt samarbeid med Femundløpet. Like etter åpningsarrangementet i Røros kirke vil Barnekreftforeningen gå i fakkeltog ned Kjerkgata for å synliggjøre foreningas arbeid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2017 kl 21:11

15. februar er den Internasjonale Barnekreftdagen, men markeringa starter allerede 10. februar, sammen med Femundløpet.

– En enestående mulighet

– Vi ønsker å synliggjøre Barnekreftforeningens arbeid. Derfor var det ikke vanskelig for oss å si ja til et samarbeid med hundeløpet. Initiativet, som kom daglig leder i Femundløpet Jon Anders Kokkvoll, ga oss en unik mulighet for profilering. Men like viktig er også en fantastisk mulighet for familier som er rammet av sykdommen til å bli med på et vintereventyr, sier Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag.

Fjellets egen katedral, Røros kirke, vil bli opplyst i gull, og på stand i Røros sentrum skal Barnekreftforeningen samle inn penger og informere om foreningens arbeid.

Luftkrigsskolen i Trøndelag ordner camp

– Flere av våre familiemedlemmer skal også bli med ut på camp ved Orkelbogen fra lørdag til søndag og bo midt i vintereventyret sammen med Femundløpet. Her samarbeider vi med Luftkrigsskolen som stiller til camp slik at barna og deres familier kan komme seg ut i felt. Her får vi møte både hunder og kjørere, og mange gleder seg til dette, sier Monica Engan.

Barnekreftforeningen har 14 fylkesforeninger i landet og det er stor interesse for dette arrangementet.

Håper dette blir årlig

– I år er dette et prøveår, men vi håper og tror at vi kan bli enda flere neste år. Trøndelag og Hedmark barnekreftforeninger har sammen med sentralstyret jobbet på dugnad for å få til dette. Jeg kan ikke understreke tydelig nok hvor viktig det er for våre medlemmer å finne møteplasser utenfor de sterile sykehusveggene, avslutter Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag.

– Jeg håper at flere barn og deres familier blir med på dette, og at årets arrangement blir vellykket slik at flere får muligheter til å oppleve det, sier Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag. Foto: Marit Manfredsdotter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...