Annonse
Nea Radio

– Dette er stort for Røros Slakteri

Avtalen mellom Røros Slakteri AS og Fatland AS ble undertegnet på Grillhuset i Kjerkgata. F.v.: styreleder i Røros Slakteri AS, Roar Eckermann, daglig leder i Røros slakteri AS, Kjell Ove Oftedal, og konsernsjef i Fatland AS, Terje Wester. Foto: Marit Langseth

Tirsdag ble samarbeidsavtalen undertegnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2018 kl 20:13

Annonse

– Vi ser for oss at denne avtalen vil utgjøre over en milliard kroner i omsetning i løpet av de neste ti årene, totalt sett, forteller daglig leder i Røros slakteri AS, Kjell Ove Oftedal.

På Grillhuset i Kjerkgata signerte han tirsdag en ti års samarbeidsavtale med kjøttbedriften Fatland AS, som trer i kraft fra nyttår. Avtalen innebærer at Fatland kjøper all kjøtt Røros Slakteri ikke har bruk for selv.

– Det er stort for Røros Slakteri å få en slik forutsigbarhet, og en stor samarbeidsavtale med en aktør som jeg synes er veldig flink, og som jeg ser opp til, sier Oftedal.

Omsetter for over 4,5 milliarder


Fatland AS er Norges største private kjøttbedrift. Konsernet har 600 ansatte og omsetter for over 4,5 milliarder kroner.

– Vi har samarbeidet med Røros slakteri tidligere, og vi har samarbeid med andre private slakteri som er råvareleverandører til oss. Vi har behov for mye råvarer, selv om vi på våre egne tre slakteri slakter nesten 20 prosent av norsk produksjon, forteller konsernsjef i Fatland AS, Terje Wester.

Samarbeidsavtalen innebærer at slakt fra bønder som leverer til Røros slakteri AS får tilgang til Fatland-konsernets salgskanaler og salgsapparat.

Fatland er allerede i dag storleverandør til butikkjedene Coop og Norgesgruppen, industribedrifter, slakterbutikker, restauranter og storkjøkken.

– Vi er godt fornøyd med avtalen som sikrer oss enda større tilgang på norske kjøttråvarer, i et marked der forbrukerne er stadig mer opptatt av norsk kvalitetsmat.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Både Røros Slakteri og Fatland er opptatt av å styrke lokalmatproduksjonen, forteller de. Foto: Marit Langseth

Gir Røros slakteri mulighet til å vokse


Oftedal forteller at avtalen gir dem en mulighet til å vokse videre.

– Vi inngikk denne avtalen først og fremst fordi vi ønsker en sikkerhet for våre bønder. Det å vite at vi får solgt det vi slakter og at bøndene får pengene sine, er veldig viktig, sier han og fortsetter:

– I tillegg har vi noen ambisjoner om å vokse videre. Skal vi gjøre det, må vi ha noen avtalepartnere som har en størrelse og som faktisk kan ta imot den veksten vi planlegger. Derfor velger vi å gå inn i et samarbeid med Fatland.

Røros Slakteri har planlagt en vekst på åtte prosent i året, i årene som kommer.

– Og det tror jeg vi skal klare. Det forutsetter selvfølgelig at vi kommer oss inn i et nytt slakteri, men denne avtalen gir oss en mulighet til å nå de målene vi har satt oss.

Hør intervjuet med Wester og Oftedal her:

Nøkkelord

Annonse