Nea Radio

AtB gjeninnfører bussruter

FORNØYD MED FØRSTE DIALOGMØTE: Fra venstre: Enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken, varaordfører i Holtålen, Bjørg Helene Skjerdingstad, ordfører på Røros, Hans Vintervold og sjåfør i Nettbuss, Arne Drøyvollsmo. Foto: Per Magne Moan

Politikere i Røros og Holtålen fornøyd etter dialogmøte med Atb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2017 kl 14:10

Onsdag møttes AtB, politikere og representanter fra kommuneadministrasjonene i Røros og Holtålen til dialogmøte om busstilbudet i regionen.

Mange har reagert på at busser kjører tomme på enkelte ruter - uten å ta med passasjerer. På andre ruter er det kun skoleelever som får sitte på, mens vanlige passasjerer må finne seg annen skyss.

Dette ser nå ut til å kunne endre seg. I alle fall blir noen av de gamle bussrutene som har vært stengt de siste årene, nå gjeninnført.

Dette gjelder blant annet ruta til Synnervika ved Femunden som fra nå av vil gå hele sommeren. Dette er ei rute som passasjerer på Femunden II benytter seg av og det skapte stor frustrasjon da AtB stengte denne deler av sist sommer.

Også ruta fra Røros til Trondheim 16:15, blir gjeninnført fra sommeren.

Arne Drøyvollsmo er sjåfør i Nettbuss og opplever å måtte kjøre forbi steder uten å kunne plukke opp passasjerer - slik som Hessdalsruta, der kun skoleelever får sitte på. Drøyvollsmo sier at sjåførene likevel ofte har sett mellom fingrene på forbudet mot å ta med vanlig passasjerer på disse strekningene.

Onsdagens dialogmøte var et viktig steg på veien for å bedre på situasjonen. Det sier rørosordfører Hans Vintervold, som også deltok på møtet:

AtB møtte politikere fra Røros og Holtålen. Fra venstre: Arne Drøyvollsmo, Olve Morken, Bjørg Helene Skjerdingstad og Hans Vintervold. Foto: Per Magne Moan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...