Nea Radio

300 i fakkeltog for LHL

Fakkeltog for LHL Foto: Per Magne Moan

Røroskulda la ingen demper på engasjementet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 00:18

Det gikk som arrangøren hadde håpet på forhånd - Drøyt 300 personer, deriblant flere stortingsrepresentanter, fylkespolitikere, folk fra fagforbundet, fellesforbundet og LO, deltok onsdag kveld i fakkeltog for å vise solidaritet med de som risikerer å miste jobben ved LHL-klinikken på Røros, og i protest mot det anbudsregimet som har ført til at klinikken har mistet mange døgnplasser.

Det var isende kaldt, men det la ingen demper på verken taler eller engasjementet forøvrig. Flere stortingsrepresentanter og fylkespolitikere hadde trukket på stillongsen, dratt lua godt nedover ørene og tatt turen til Røros for å vise sin støtte i dette spørsmålet.

Generalsekretæren i LHL, Frode Jahren, var også kommet i anledning det som skulle skje. Han bekreftet overfor Nea Radio at de første ansatte ved LHL-klinikken hadde fått den tunge beskjeden om at de risikerer å miste jobben tidligere på dagen.

Hør intervju med noen av appellantene og deltagerne i fakkeltoget her:

Se bilder og video lenger ned på siden

NRK Trøndelag var på Røros og laget video av fakkeltoget. Se reporter Jøte Toftaker i aksjon her:

Se bilder lenger ned på siden

Fakkel Foto: Per Magne Moan

Fakkeltog for LHL Foto: Per Magne Moan

Konferansier Gunn Elin Høgli. Foto: Per Magne Moan

Fra venstre: Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (AP), ordfører Hans Vintervold, Astrid Reistad fra LO og Gunn Elin Høgli fra Fellesforbundet. Foto: Per Magne Moan

Kommunestyrerepresentantene Frode Strickert (AP) og Guri Heggem (SP). Sistnevnte var en av appellantene. Foto: Per Magne Moan

Så kaldt var det på Røros onsdag kveld. Andreas Sandnes imponerte stort med å synge og spille to låter live fra scenen i parken på Nilsenhjørnet. Foto: Per Magne Moan

Kirsti Leirtrø. Foto: Per Magne Moan

Lars Haltbrekken. Foto: Per Magne Moan

Generalsekretær i LHL, Frode Jahren. Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...