ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kommunedelplan

Nå legges føringene for fremtida av Røros

3D modell av Rørossentrum. Foto: Røros kommune

Vil du være med på å påvirke hvordan Røros skal utvikle seg i fremtida innenfor handel og næringsvirksomhet? Eller hva med byutvikling? Hva skal kalles sentrum og hva skal være industriområder? Eller hvordan skal verdien av verdensarven ivaretaes? Nå er tida inne for at Rørosinger engasjerer seg, for nå skal planene legges for 40 år frem i tid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2019 kl 23:05

Den ti år gamle sentrumsplanen for Røros kommune skal endelig revideres, og nå inviterer Røros kommune til arbeidsverksted neste tirsdag.

Ny kommunedelplan

I kommunedelplanen for Røros kommune fra 2009 ble det bestemt at handelsvirksomhet bare kan etableres innenfor det historiske sentrum.

Etter ti år ser kommunen at kommunedelplanen må revideres og tilpasses dagens behov.

Endringer i handelsnæringen

Vi kjøper mer tjenester enn varer, og vi bruker byen på stadig nye måter.

Hvordan skal Røros tilpasse seg, uten at det går på bekostning av opplevelsen og verdien det historiske sentrum har for både tilreisende og fastboende, er noen av spørsmålene som nå reises for diskusjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nyutvikling av gamle områder

Det skal nå også legges planer for å utvikle Røros på måter som styrker bergstaden som helhet.

Området sør for jernbanen (Tollef Bredals vei), Autotomta, Øverhagaen og Gjøssvika industriområde er bydeler som det nå skal jobbes med slik at de støtter opp rundt det historiske sentrum.

Sammen med næringslivet ønsker kommunen å diskutere muligheter og utfordringer rundt utviklingen av disse områdene.

Grunnlag for politiske vedtak

- Det er viktig at folk er med nå hvis ikke har vi et dårligere grunnlag for å kunne lage en plan som igjen skal kunne brukes til å utarbeide et grunnlag for politiske vedtak i fremtiden, sier kommuneplanlegger i Røros kommune, Ingunn Holøymoen.

ANNONSE