Nea Radio

Røros Høyre:


Om boligtomter og barnehage

Foto: Per Magne Moan

Røros Høyre har til kommunestyremøte 22. april kommet med en interpellasjon omkring temaene boligtomter og barnehage i kommunen. 


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leder for Røros Høyre, Rob Veldhuis, har kommet med denne interpellasjon til kommunestyremøte som skal avholdes 22. april:Boligtomter og barnehage

Byggeklare boligtomter har vært en stadig tilbakevendende utfordring i Røros kommune. Bolig og barnehage er to viktige faktorer for at Røros kommune skal være en attraktiv bo- og etableringskommune.

Røros Høyre ser det som naturlig at en ny barnehage bygges i et nytt boligfelt. Røros Høyre har ved flere anledninger foreslått området overfor eksisterende boligfelt i Vola. Området ble også utpekt av administrasjonen under et arbeidsmøte i planutvalget som ett av de alternativene som er forventet minst konfliktfylt i forbindelse med ny etablering av et større boligfelt. For Røros Høyre er det naturlig å legge en ny barnehage i samme området. Det bør være det beste alternativet. Dermed blir en barnehageløsning knyttet opp mot Verket uaktuelt å støtte for Røros Høyre.

I tillegg til området overfor eksisterende boligfelt i Vola, finnes det områder ved Bersvendsåsvollen, mot Gullikstad, ved Pinsti og ovenfor Moan Gård i privat eie, hvor eierne ønsker utbygging.
Det har vært en jevnt «tilstrømning» av ledige arealer for boligbygging over lengre tid. Derfor ønsker Røros Høyre at den igangsatte prosessen for ekspropriasjon av arealer i Gjøssvika stanses.

Fra Høyres side er ekspropriasjon et virkemiddel som bør brukes ytterst sjeldent. Det er en inngripen i råderett over egen eiendom som Høyre prinsipielt er imot.
Vi kan ikke se at det er nødvendig med et så inngripende tiltak som ekspropriasjon er, overfor menigmanns eiendomsrett, når det beviselig finnes andre tilgjengelige områder for boligbygging sentralt på Røros, og hvor eiere er villige til å regulere og selge.

I tillegg vil alle utgifter til juridisk bistand i første instans måtte dekkes av eksproprianten, dvs kommunen i dette tilfellet. Dette vil, slik vi ser det, være en unødvendig kostnad for en kommune som må se på hva innbyggernes penger brukes til.

Røros Høyre har med bakgrunn i ovennevnte flg forslag til vedtak:

Ekspropriasjonsprosessen av området i Gjøssvika til boligformål avsluttes med bakgrunn i overnevnte.

Kommunedirektøren utreder i samarbeid med grunneiere til området overfor eksisterende Volafeltet (beltet fra Lergruvbakken til boligområdet Bersvensåsen) mulighetene for etablering av et nytt boligfelt med kapasitet for boligbehovet 10- 15 år fram i tid. Bygging av en ny barnehage i det nye boligfeltet blir første prioritet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...