Nea Radio

Avinors lufthavn på Røros:

Går mot strømmen

Air Leap: SEKXI på apron på Røros Foto: Gudbrand Rognes

Som kjerringa i eventyret som svømte motstrøms, går Røros lufthavn litt mot strømmen for tida. Årsaken er det Corona-tilpassede ruteprogrammet til Flyselskapet Air Leap.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Air Leap er et svensk flyselskap med norsk eier, som vant anbudet om flyruten Oslo - Røros, med rutestart 1. april i år. Det sier seg selv at det var et svært krevende tidspunkt å starte flyrute på, men svenskene kom i gang den 1. april. Riktignok ble flyrutetilbudet etter avtale med Samferdselsdepartementet tilpasset i månedene april og mai, slik at rutene Ørland - Oslo og Røros - Oslo ble slått sammen.

I tillegg til det normale rutetilbudet til Oslo lufthavn Gardermoen tilbys det nå også flyruter fra Røros til Ørland. Det har neppe skjedd før at Rørosregionen og Fosen har vært knyttet sammen med flyrute, så her har du en sjelden sjanse om du har ærend på Fosen eller "samler" på spesielle flyruter.

Trafikken i april har som ventet vært svært lav av åpenbare årsaker. I tråd med at resten av samfunnet er i ferd med gradvis å åpnes opp, ser vi en viss trafikkøkning på passasjersida. I tillegg benyttes flyet også til frakt, som har hatt en stigende tendens etter bunnen i mars. Røros lufthavn ser fremover og venter gradvis stigning i passasjertallet og ser med spenning frem mot en sommer med mange norske fritidsreisende!

Av
Gudbrand Rognes
Lufthavnssjef

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...