Nea Radio

– Vi avlyser ikke nasjonaldagen, feiringen blir bare annerledes

Leder i 17. maikomitéen på Røros, Reidun Roland, sier hun har flere tanker om hvordan feiringen av nasjonaldagen skal foregå.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ledelsen i årets 17.mai-komite i Bergstaden møttes i forrige uke med det resultatt at årets feiring avlyses på grunn av koronapandemien.

– Regjeringen har satt inn de strengeste tiltakene i Norge i fredstid for å begrense smittespredning og forbyr kultur- og idrettsarrangementer frem til 15. juni. Derfor blir det ikke tradisjonell markering av 17. mai på Røros, sier leder i komiteen, Reidun Roland.

Ingen tog

Dette betyr at folketoget blir avlyst. Det samme skjer med russetog, barnetog, familieshow og kino på Storstuggu, samt leker for barna i Verket.

Roland synes det er trist at de tradisjonelle elementene blir avlyst, men hun sier det jobbes med andre måter å feire dagen på.

– Vi har forsøkt å finne kreative løsninger og vi er så heldige på Røros som har så mange kreative og flinke folk, ikke minst i 17. maikomitéen, sier hun og røper at hun ikke frykter for at man ikke kommer til gode løsninger for feiringen.

Stuggustream

Som tidligere år, blir det salutt, flaggheising og taler ved fire gravsteder. Av nye elementer håper Roland at komitéen får låne Storstuggu sitt nye Stuggustream-studio, for mulig opplegg der. Hun sier også at det er blitt drodlet rundt muligheten for at det kan bli musikk, kjørt rundt med hest og kjerre.

Hør intervju med Reidun Roland her:

Foto: Marit Langseth

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...