Nea Radio

Olav Luksengård Mjelva trakterer fela i "Loke":

– Veldig tilfeldig

Loke: Hardingfela til Olav Luksengård Mjelva bekler lydbildet til den nye Marvel-filmen. Foto: Nils Kåre Nesvold/Arkiv

Når du setter deg for å se det siste tilskuddet til Marvel-universet, er det rørosingen og hardingfela hans du hører i filmmusikken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Olav Luksengård Mjelva forteller at det var en tilfeldighet som gjorde at han nå er å høre i Loke.

– Jeg har spilt i en duo sammen med en svensk nøkkelharpespiller, sier Olav.

Nylig utvidet de med en engelsk fiolinist og dannet en trio.

– Komponisten til Marvel-serien, Nathalie Holt, er en venn av den engelske fiolinisten og dermed falt brikkene på plass.

Musikken er spilt inn i studio på Os.

– Jeg visste veldig lite om serien da jeg fikk tilsendt noen innspilte pianomelodier fra Natalie. Hun ga meg veldig frie tøyler og det setter jeg pris på, særlig ettersom hun ikke kunne vite hvordan melodiene hennes ville bli hørende ut på hardingfele.

Selv har han enda ikke sett første episode av serien, som hadde premiere i forrige uke.

– Men det kommer nye episoder hver uke, så jeg skal nok få det med meg.

Rock`n roll

Folkemusikere har oftest en tradisjonell bakgrunn, i følge Olav Luksengård Mjelva.

– Men dersom en skal leve av det, så må en se litt utover det og ta andre type oppdrag.

Han har blant annet brukt over førti timer i studio for å spille inn 80 sider med noter i forbindelse med et nytt TV-spill han ikke har lov til å si noe om.

– Og ettersom tradisjonell hardingfele er skikkelig rock`n roll, så går det helt fint å gjøre ting som er litt på siden av det tradisjonelle, ler han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...