Nea Radio

BILDEGALLERI:

Unge skuespillere imponerer med Krystallslottet i Storstuggu

Krustallslottet Foto: Per Magne Moan

Bergstaden Teaterlag med ny juleforestilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2017 kl 06:55

Torsdag er det premiere på Bergstaden Teaterlag sin juleforestilling, Krystallslottet i Storstuggu på Røros.

Etter flere år med Putti Plutti Pott, så satser teaterlaget denne gangen på en forestilling skrevet av Geirr Lystrup.

Krystallslottet ble første gang fortalt som en serie i Barnetimen for de minste NRK radio. Så kom CD´en, som ble nominert til Spellemannspris, og boka illustrert av Malgorzata Piotrowska. Boka ble siden bearbeidet til musikkspill.

Handlingen i juleforestillingen foregår i Naturia, en verden der alt blir til og dit alt forsvinner. Mennesket Ale treffer på «eventyr»-skikkelser, både gode og onde. De gode ønsker fred i Naturia og kjemper for å lage snø til jul, mens de onde ønsker å forvandle hele Naturia om til et gedigent kjøpesenter - Supernaturia. Heksa Gra vil eie hele verden og alt har sin pris i hennes verden. Krystall er den gode «prinsessen» som lager snø av krystaller. Heksa Gra har tatt over Krystallslottet, og Krystall trenger hjelp av Ale for å forhindre at Gra tar over hele Naturia. Midt oppi alt dette er trollregla til D'sember borte - den må han ha for å holde alt på plass i Naturia.

I forestillingen møter vi:
De GODE i Naturia: Krystall, D'sember, Kong Blå, snøalver, harepuser
De ONDE i Supernaturia: Gra (også i skikkelse av Grasiosa), Uvetter (roboter)
Mennesker: Gamle Ale, Ale og barnebarn

Flere mindre teatergrupper og skoler har brukt stoffet på ulike vis før, men forfatteren kan fortelle at Krystallslottet aldri har vært satt opp av et teaterlag før.

- Jeg er veldig glad for at dere gjør denne oppsettingen, spesielt hyggelig at det skjer på Røros, et kultursted i Norden som gjerne ser for oss i snø, med knitrende sledespor og lasskjørere, skriver Lystrup til teaterlaget. Han påpeker at Krystallslottet som økologisk drama nok blir stadig mer aktuelt. Han gleder seg over at Bergstadens Teaterlag i år har valgt Krystallslottet som juleforestilling.

Onsdag var det generalprøve og Nea Radios utsendte lot seg imponere - spesielt av de mange unge skuespillerkreftene som finnes i miljøet rundt Bergstaden Teaterlag.

Dagne Olsberg er hentet inn som regissør og også hun er imponert av alle barna som gjør en formidabel jobb i oppsettingen. Ut fra generalprøven så er hun overbevist om at dette blir storveis.

Ingunn Tronsmed har ansvaret for scenografien og har skapt en vakker og stemningsfull ramme rundt forestillingen. Denne blir forsterket av god lyd og lyssetting.

Musikken, under ledelse av kapellmester Øyvind Jo Heimdal Eik, gjør også en meget god jobb.

I alt 27 aktører, hvor de fleste er mellom 7-16 år, er i aksjon på scenen under forestillingen.

Uten å røpe hvordan det går med Ale sin søken etter prinsessen og jakten på snø, så kan vel undertegnede si at publikum har noe å glede seg til - både store og små. Ingen kjente julesanger riktignok, men mye god sang og musikk og et finalenummer med høy gåsehudfaktor.

Premiere torsdag, to forestillinger lørdag og siste mulighet søndag. På lørdag kommer også Geirr Lystrup for å overvære forestillingen.

- Glei' okk!

Hør intervju med regissøren og noen av skuespillerne her: (Se stort bildegalleri lenger ned på siden)

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...