Nea Radio

Nea Radio

Tre sterke stemmer til neste Elden

NYE ELDEN-SKUESPILLERE: Fra venstre Axel Aubert, Silje Lundblad og Jon Bleiklie Devik.

Elden har hanket inn et nytt stjernegalleri til neste års forestilling. Silje Sundblad skal spille Maren, Axel Aubert blir Pär Åke og Jon Bleiklie Devik blir ny Bergmann i Elden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2017 kl 08:01

Fredag morgen presenterte daglig leder i Elden, Siri Gellein, tre nye skuespillere og sangere til Elden.

Silje Sundblad som Maren

Silje Lundblad er en av Trøndelag teaters sterkeste musikalsangere. Hun er nominert til Heddaprisen for rollen som Maria Rainer i The Sound of Music(Trøndelag teater). Hun er i tillegg nominert to ganger til Musikkteaterprisen, i kategorien beste skuespiller, første gang for rollen som Maria og etter det for rollen Liv i stykket Tenk om (det Norske teatret).

Tar med trillinger

Hun har spilt store musikalroller som Sally Bowler i Cabaret, Roxie i Chicago, Josefine i Bør Børson, Wendela i Spring awakening i tillegg til en rekke andre roller i klassiske teaterstykker på Trøndelag Teater og Det Norske Teatret. Det er med andre ord en helstøpt skuespiller og sanger som inntar slegghaugen som Maren. Til sommeren tar hun med seg hele familien til Røros. Nå er det ikke direkte uvanlig å ta med seg familien, men det er vel første gangen en skuespiller har med seg trillinger i tillegg til størstemann.

- Det går bra å være firebarnsmamma på Røros når en har med seg ektemann, au-pair og en flink storebror. Og så satser vi på besøk fra besteforeldre, sier hun.

Shcka-lyden schka på plass

Lundblad skal spille Maren som er et grepa kvinnfolk med god kontroll både på svensker og høytstående funksjonærer i Bergstaden. Og dialekta skal være på plass til premieren.

-Jeg gleder meg! Det har vært lite dialekt på meg i løpet av mine år på Trøndelag teater, så nå er det på tide med en skikkelig dialektutfordring, sier Lundblad.

Axel Aubert som Pär Åke

Axel Aubert har du kanskje sett i tv-seriene Costa del Kongsvik, Best før, Aber Bergen, Meglerne, Hvaler eller Hotell Cæsar. Han har vært med i en rekke teateroppsetninger i Oslo-regionen. Dessuten benyttes han ofte til å stemmelegge lydbøker. Han gikk i klasse med Joakim Nätterqvist på Teaterhögskolan i Stockholm. Nå er han frilanser og bor i Oslo.

– Jeg ble kjent med Catrine Telle gjennom Trollbyen på Oslo Nye og Sult og suppe, et vandreteater i forbindelse med Hamsun-jubileet i 2009. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med både Catrine og resten av ensemblet, sier Aubert.

Axel har ønsket å få stå på scenen med Jon Bleiklie Devik helt siden de som unge teaterspirer bodde sammen i Stockholm for 20 år siden. Nå skjer det endelig denne sommeren. Aubert har rollen som Pär Åke, mannen som er en slags farsfigur for de svenske soldatene som inntar Røros.

Jon Bleiklie Devik som Bergmann

Jon Bleiklie Devik er fra Bergen og utdannet ved Statens teaterhøgskole i Oslo. Han er fast ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Han har bakgrunn fra musikaler som Company, Les Miserables, Next to Normal. Sweeney Todd og Tenk om. I vinter spilles Kreon i Antigone på Det Norske. -Jeg har hørt så mye bra om Elden, så dette er en rolle jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Devik.

Daglig leder Siri Gellein er godt fornøyd med de nye stemmene i Elden:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...